Danmarkspremiere på myldrekryds

Landets første supercykelkryds blev i dag taget i brug i Herning - og det var en forvirret affære.

myldrekryds2.jpg

Cyklisterne i Herning skal se sig for i den kommende tid. Der er nemlig kommet nye regler i krydset mellem Sjællandsgade og H.C. Ørstedsvej.

Ideen er, at cyklister og trafikanter ikke skal møde hinanden i krydset, og derfor er trafikken nu delt op, så når der er grønt for bilerne, må cyklerne ikke køre. Til gengæld må cyklisterne så køre i alle retninger, når der er rødt for bilerne.

- Hvis vi kan opdrage trafikanterne til at finde ud af det her, så skulle fordelen være, at der kan ikke ske højresvingsulykker, for der er simpelthen ingen cyklister, man kan køre ind i som bilist. De er ude af krydset. Og når cyklisterne er i krydset, så er der kun cyklister i krydset, forklarer Thomas Bøgh, der er projektleder for Vej, Trafik og Byggemodning i Herning Kommune.

Skal hjælpes i gang

Trafikken i det nye kryds gled dog ikke så glat på premieredagen, som bagmændene kunne have håbet.

- Efter den første halve time vil jeg nok kalde det "kaoskrydset", griner Thomas Bøgh. Problemet er lidt, at cyklisterne kommer for langt frem i krydset, og så kan de ikke se, at der stadig er grønt for dem, og at der faktisk er grønt i alle retninger. Der skal helt sikker justeres, uddyber han.

Herning Kommune havde sat hjælpere på hvert gadehjørne i krydset, der kunne vejlede cyklisterne torsdag morgen.

Her kan du se de første reaktioner fra de reaktioner, det nye kryds er sat i verden for at hjælpe:

0:43
voxpop

 

Forsøget skal i første omgang køre indtil september. Hvis det bliver en succes, skal det muligvis udbredes til andre kryds i Herning.