Danmark-Kroatien: VM samler tusindvis i Holstebro

Tusindvis af danske fans følger lige nu landsholdets 1/8-finale ved VM i Rusland på landets største, faste storskærm, der er placeret ved Musikteatret i Holstebro.

Det gode vejr og en afgørende VM-kamp trækker mange folk til Musikteatret i Holstebro for at se Danmark-Kroatien på storskærm. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Klokken 20.00 lød startfløjtet til Danmarks fjerde kamp ved VM i Rusland. I aften møder de rødblusede danske drenge Kroatien, der indtil nu er gået ubesejrede gennem turneringen. 

Præcis 2.897 kilometer fra det stadion i Ruslands femte største by, Nizhny Novgorod, hvor Danmark lige nu kæmper for en plads i kvartfinalen, sidder tusindvis af danske fans og ser med på landets største, faste storskærm, der er placeret i Holstebro. 

Læs også Unge fodboldspillere: Spår sejr til Danmark i aften

Under hele VM kan fodboldfans slå sig ned ved Musikteatret i byen og nyde kampene, der spilles tusindvis af kilometer derfra. En af dem, der er taget til aftenens kamp, er Kim Elkjær. 

- Uh, det summer. Det summer. Det bliver godt, sagde han, lige inden kampen blev sparket i gang. 

Det er stemningen, der har lokket ham og familien op af sofaen og ned på Holstebros svar på Den Røde Plads ved Musikteatret.

- Det er fællesskabet. Børnene skal opleve, hvordan det er at være så mange mennesker samlet om en national ting, vores fodbold. Så jeg håber jo lidt på, at vi kan få den samme stemning som tilbage i 92'. Der så jeg også alle kampene med karatekammerater og venner. Det var en fantastisk stemning, der var, siger han. 

03:19

Direkte fra Musikteatret i Holstebro, hvor tusindvis følger Danmarks kamp mod Kroatien.

Luk video

Den glade fodboldfan med det meget fodboldklingende efternavn "Elkjær" håber og tror på, at de rød-hvide drenge kan trække det længste strå i aften. 

- Jeg mener jo, at Schmeichel er den bedste målmand, vi har med i turneringen nu. Så der ryger ingen mål ind. Og efternavnet Elkjær... Ja, det kan jo være, at det ligger til sønnen, for han står på mål for Midtjylland (FC Midtjylland, red.). Så vi satser på, at der ikke bliver scoret. Og så laver Danmark to kasser, så 2-0 til Danmark, og så er vi videre, slutter han. 

Der gik desværre ikke længe, før Kim Elkjærs forhåbninger om, at Danmark kunne holde Kroatien fra scoringer, styrtede i grus. Efter en forrygende start med en dansk scoring af Mathias "Zanka" Jørgensen efter bare 57 sekunder, udlignede kroaterne blot tre minutter senere.

Den stilling har holdt ved siden. Lige nu er der pause i kampen, og de to hold er altså gået i omklædningsrummene ved stillingen 1-1. Dermed er alt åbent endnu. Aftenens vinder af opgøret skal møde værtsnationen Rusland i VM-kvartfinalen. Den kamp spilles på lørdag.