Civil tjenestemand anholder hviderussisk tyv

En civil tjenestemand fra Midt- og Vestjyllands Politi overværede torsdag et butikstyveri. Han fulgte efter tyvene i bil og til fods og anholdte en 21-årig kvindelig asylansøger.

Politi.dk vaebenskjold.jpg

Torsdag aften udviste en civil tjenestemand fra Midt- og Vestjyllands Politi ualmindelig god omhu, da han overværede et butikstyveri i Spar på Herningvej i Haderup.

Klokken 18.25 så den civile tjenestemand tre udlændinge udvise mistænkelig opførsel i Spar-butikken. Han valgte at holde øje med dem, fordi han kunne genkende deres udenlandske Volvo S80 på parkeringspladsen, der tidligere er sat i forbindelse med butikstyverier.

Da de tre udlændinge forlod butikken med deres favne fulde af spiritus og sodavand og satte sig ind i bilen, valgte tjenestemanden følge efter dem i sit eget civile køretøj.

Forfølgelse til fods

De tre tyve kørte fra Haderup til Sunds, hvor de steg ud af Volvoen, låste den og begyndte at løbe. Tjenestemanden løb efter dem til fods og lykkedes med at anholde kvinden, en 21-årig hviderussisk asylansøger.

De to mænd slap væk og er nu efterlyst af politiet. I bilen fandt tjenestemanden spiritus og sodavand for en værdi af 1687 kroner.

- Kvinden vil i løbet af fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Herning, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han bekræfter, at bilen er sat i forbindelse med lignende tyverier, og at den flere gange er blevte fanget på videoovervågning. 

- På grund af bilen kan vi sætte tyvene i forbindelse med flere tyverier. Så sent som i onsdags fik vi to anmeldelser. Nu starter vi med at fremsmtille kvinden i grundlovsforhør, og ser vi, hvad det fører med sig, siger Bent Smedegaard.