Brød døren op til brændende lejlighed

18-årige Morten Juul Bondesen blev dagens helt i Herning. Da en lejlighed tidligt i morges brændte, handlede han hurtigt og fik beboerne ud.

Roegdykker med brandslange.jpg

- Jeg tænkte ikke så meget, de skulle bare ud.

Den indstilling fik den 18-årige Morten Juul Bondesen til at gå ind i et brændende hus.

- Jeg var på vej til job. Lige efter jeg var hoppet på cyklen, så kan jeg se, at der kom røg fra taget på "døve-huset". Jeg så to personer, der stød udenfor og kiggede på huset. Jeg spurgte dem, om de havde ringet efter brandvæsnet.

Sparkede sig vej igennem

Brandvæsnet var tilkaldt, men de to ville ikke ind i ejendommen, så Morten Juul Bondesen smed cyklen fra sig og løb ind i opgangen. Beboerne i huset er døve mennesker, hvilket gjorde redningsarbejdet besværligt.

- Der var røg i opgangen. Jeg begyndte at banke på alle døre for at vække folk og få dem ud. Nogle steder skete der ikke noget, så der sparkede jeg dørene op og fik dem ud. Men i lejligheden øverst til venstre kunne jeg ikke sparke døren op. Jeg fik fat i noget værktøj hos naboen og fik brækket døren op. Jeg kunne jeg ikke se særlig langt ind i lejligheden, fordi den var fyldt med røg og flammer. Jeg forsøgte at komme ind, men der var for meget røg til, at man kunne holde det ud. 

Efter døren var brækket op, tog politi og brandvæsen over. Den 18-årige Morten Juul Bondesen, der er tømmer, fik lidt vand, inden han cyklede videre på arbejde.

Dagens helt

Dagens gerning har fået politiet til at udråbe den 18-årige som dagens helt, efter at han har reddet beboernes liv.

- At forsøge og redde andre mennesker ved at få åbnet døre og hjulpet folk ud, det viser stor menneskelighed og overskud. Både som politi, men også som menneske, synes jeg, det er stort, at nogen tør give sig i kast med det. Især når nu det endte godt, siger Michael Schultze, Midt- og Vestjyllands politi.

Men hovedpersonen ser nu ikke sig selv som en helt.

- Jeg tænkte mest på at folk bare skulle ud. Det skulle gå stærk og så skulle jeg selv komme mindst muligt til skade.

Hele dagen har folk rost ham for sin gerning. Nu skal hovedpersonen hjem i bad, så han ikke længere lugter af bål.

I den brændende lejlighed lykkedes det brandvæsnet at redde lejlighedens beboer ud.