Bredbånds-milliarder væk

Tyndt befolkede områder endnu engang sorteper, når det gælder hurtige IT-forbindelser.

20110308-016-SD__Untitled_Sequence.jpg

De tyndt befolkede områder her i regionen og i yderregioner i resten af Europa må se i vejviseren efter 50 milliarder kroner, der skulle være med til at sikre hurtigere bredbånd.

Pengene var afsat på en EU-pulje, men den er blevet sparet væk i forbindelse med det netop overståede budgetmøde i EU. Det var her, det lykkedes den danske statsminister at få halet en EU-rabat på 1 milliard hjem, på bekostning af besparelser andre steder, bl.a. på bredbåndspuljen. De 50 milliarder skulle alle 27 medlemslandes tyndt befolkede områder have haft del i.

Nu siger EU-kommissær Neelie Kroes, at det er op til medlemslandene selv, at finde pengene til at forbedre bredbåndsforbindelserne.

Venstres medlem af Folketingets Landdistriktsudvalg, Esben Lunde Larsen er målløs over at man "hiver en rabatsejr hjem og sætter til på den konto, der skal løfte landdistrikternes IT-udvikling". Socialdemokraternes landdistriktsordfører, Annette Lind, siger hun ikke kan give et bud på, hvad det kommer til at betyde for planerne om at sikre hurtigere IT-forbindelser i f.eks. Midt- og Vestjylland:

- Det er alt for tidligt at komme med bud på, siger hun.