Borgerligt valgløfte: 30 dages behandlingsgaranti

I dag lover Region Midtjylland en behandlingsgaranti på 60 dage. Nu lover Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at patienter højest skal vente 30 dage på behandling.

Venstres spidskandidat til Regionsrådsvalget, Anne V. Kristensen, kommer nu med et af valgkampens første store konkrete valgløfter. Hun vil genindføre behandlingsgarantien på 30 dage, mod de nuværende 60 dage. Valgløftet får opbakning fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der også er klar til at gøre Venstrekvinden til regionsrådsformand.

- Vi skal levere borgerne det optimale sundhedsvæsen - og samle regionsrådet om en langsigtet prioritering, der giver borgerne tryghed og tillid til, at de får noget for deres skattekroner. Det vil jeg, og derfor bliver behandlingsgarantien på 30 dage noget af det første vi gennemfører, skriver Anne V. Kristensen (V) i en pressemeddelelse.

DF og LA vil af med Bent Hansen

Det er en samlet borgerlig trio med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der nu samler kræfterne om at gøre Anne V. Kristensen til ny regionsrådsformand. De mener, at Bent Hansen efter 25 år som amtsborgmester og regionsrådsformand ikke længere er borgernes mand - men derimod systemets.

- Vi er sikre på, at det vil være sundt for alle midtjyder og Regionsrådet, hvis vi får et nyt flertal og en ny regionsrådsformand. Bent Hansen har kæmpet for at udhule den behandlingsgaranti, der virkede perfekt og var med til virkelig at forkorte patienternes ventetid, lyder det fra Anders Primdahl Vistisen, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Der er valg til Regionsrådet den 19. november - samme dag som kommunalvalget.