Borgere i Bording er trætte af avisforsider og ekstremister

Bording er træt af de negative historier om Kærshovedgård. De giver byen et dårligt ry og tiltrækker ekstremistiske demonstrationer.

Kærshovedgaard
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

De seneste uger har Bording flere gange været på forsiden af BT i forbindelse med avisens dækning af Udrejsecenter Kærshovedgård. I en artikelserie har BT beskrevet, hvordan naboer til centret flere gange har følt sig truet af beboerne på stedet.

BTs afsløringer har endnu engang givet negativ omtale til byen Bording, som udrejsecentret ligger i nærheden af. Det ærgrer byens borgere.

- Jeg synes, at Bording er dejligt sted. Vi har mange foreninger og mange gode mennesker, som gør mange gode ting i byen, så jeg synes, det er trist, hvis det er Kærshovedgård, som byen bliver kendt for, siger John Laue, der er medlem af Bording Lokalråd.

Kærshovedgård åbnede som udrejsecenter i begyndelsen af 2016, og har siden været meget debatteret.

Opmærksomheden har fået gruppen Stop Islamiseringen af Danmark til at melde ud, at de vil demonstrere ved Kærshovedgård hver 14. dag, indtil beboerne på stedet bliver sendt hjem. Gruppen kalder sig selv for en modstandsbevægelse, men flere borgere i Bording er kede af den opmærksomhed, der følger med.  

- Det er tydeligt, at vi her i Bording er blevet en del af en national og nærmest international politisk kampzone, siger Henrik Engedahl, der er byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune og samtidig er borger i Bording.

Henrik Engedahl opfordrer derfor politikerne på Christiansborg til at gribe ind over for situationen på Kærshovedgård og dermed hjælpe Bording af med det blakkede ry.

- Jeg synes, at man skulle sætte sig ned i mødelokalerne over i København og finde ud af, hvad vi gør i stedet for at tale i overskrifter, for det er ikke godt nok det her, siger Henrik Engedahl.

1:56
Bording er træt af de negative historier om Kærshovedgaard. De giver byen et dårligt ry og tiltrækker ekstremistiske demonstrationer.