Boligbrand: Lisbeth er dagens helt

Alle blev reddet ud da en påsat brand i morges truede et boligkompleks i Ringkøbing. Ikke mindst takket være en af beboerne, der var tidligt oppe.

LisbethJul_0.jpg

Lisbeth Jul sad i morges og fik sin kaffe, da hun opdagede røg fra nabobygningen i det boligkompleks på Damtoften i Ringkøbing, hvor hun bor.

- Jeg skyndte mig at løbe ud i køkkenet og hente mobilen og løbe ud af døren, fik ringet 112 og fik banket folk op, først i nummer 8 og så i nummer 7, forklarer Lisbeth Jul, hvis egen lejlighed ikke blev berørt af branden, da hun bor i nabobygningen.

Burde have en medalje

Det lykkedes at banke de fleste op i de to opgange og da brandvæsenet ankommer bliver de sidste vækket og evakueret.

Rune Rasmussen er en af de beboere, der nød godt af Lisbeth Juls hurtige reaktion i morges, og han er ikke i tvivl.

- Det er helt sikkert, hun burde have en medalje, mener han. Brandvæsenet har da også rost Lisbeth Jul for hendes hurtige reaktion.

Sørgede også for kaffe og rundstykker

De evakuerede beboere har en del af dagen ventet på at komme tilbage til deres lejligheder. Først skulle skadeservice nemlig gøre opgangene rene for sod- og vandskader. Imens var Lisbeth Jul igang igen, hun sørgede nemlig for kaffe og rundstykker til de evakuerede beboere

- Vi bor jo i et socialt byggeri, så vi skulle gerne kunne hjælpe hinanden, siger hun.

Fire lejligheder er så skadede af røg at beboerne skal genhuses midlertidigt.

Satte selv ild til sin altan

Branden opstod på en lukket altan til en lejlighed på anden sal på Damtoften 8. Beboeren af lejligheden har i et grundlovsforhør over middag erkendt at det var ham selv, der påsatte branden. Han er nu varetægtsfængslet i fire uger.