Beredskabschef med store roser efter sankthans: - Tak, for jeres ansvarsbevidsthed

​Nordvestjyllands Brandvæsen er glade for lokalbefolkningens forsigtighed med den åbne ild sankthansaften.

Hos Nordvestjyllands Brandvæsen er beredskabschefen taknemmelig for, at sankthansaften forløb fredeligt i Holstebro, Skive, Struer og Lemvig Kommune. Foto: Martin Sylvest Andersen / Ritzau Scanpix

Selvom der er faldet regn i løbet af den seneste uge har sommeren været mere end almindelig tør.

Faktisk har naturen været så tør, at det afbrændingsforbud, som har været påbudt her i landsdelen, kun lige akkurat blev ophævet inden weekendens sankthansaften.

Læs også Politi efter endnu en brand: Pas nu på

Det gav på forhånd store panderynker hos Nordvestjyllands Brandvæsen, der siden maj er rykket ud til utallige naturbrande, men heldigvis viste bekymringen sig at være ganske overflødig.

Det skriver beredskabschef hos Nordvestjyllands Brandvæsen, Claus Bo Nielsen, i en pressemeddelelse.

- Vi havde som beredskab store overvejelser og bekymringer i forhold til den tørre natur og den kraftige vind sankthansaften. Men vi havde kun et par mindre udrykninger til bål, hvor der var behov for vores hjælp, hvilket gjorde vores bekymringer til skamme.

- Derfor vil jeg gerne rette en stor ros og tak til befolkningen i Holstebro, Skive, Struer og Lemvig Kommune for jeres store ansvarsbevidsthed og omtanke i forbindelse med bålene sankthansaften, hvor brandfaren selvfølgelig er væsentligt højere end normalt. Tak, til alle for en fantastisk sankthansaften 2018, lyder det fra Claus Bo Nielsen.

Nordvestjyllands Brandvæsen kan også berette om, at der hverken var fare for bygninger, natur, personer eller dyr i forbindelse med årets sankthansaften.

Læs også Sankthansaften er reddet: Har du styr på reglerne?