Bent Hansen kræver hurtigere internet

Formand for Region Midtjylland, Bent Hansen, har skrevet et brev til erhvervsministeren. Han vil have regeringen til at sørge for, at borgerne i Midtjylland igen får adgang til hurtigt internet

Bent Hansen.jpg

Efter Skylines konkurs har tusindvis af borgere og virksomheder i Region Midtjylland måttet sige ja til en langsom og ikke særlig anvendelig internetforbindelse på 2 Mbit eller mindre.

"Det er for dårligt", mener regionsrådsformand Bent Hansen, der i et brev til erhvervsminister Ole Sohn har bedt staten sørge for, at Midtjylland igen bliver en del af det moderne Danmark.

- Her i 2012, hvor behovet for hurtige netforbindelser hele tiden vokser, og hvor både borgere og virksomheder i stadig større omfang skal kommunikere digitalt med det offentlige, tillader vi, at så mange mennesker bliver koblet af fællesskabet. Det duer jo ikke, siger Bent Hansen.

På linje med el og vand

Ifølge Videncentret for Landbrug behøver et landbrug minimum 4-5 Mbit for at klare de digitale krav, som eksempelvis Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri stiller til erhvervet.

I brevet til til erhvervsministeren kræver Bent Hansen, at Folketinget påtager sig et nationalt ansvar for en brugbar bredbåndsdækning i hele Danmark.

- Jeg har i pressen set eksempler på, at folk har måttet lukke eller flytte deres virksomheder for at få en brugbar forbindelse til omverdenen. Det er ikke rimeligt. Det er på tide, at vi begynder at opfatte adgangen til et digitalt netværk på linje med adgangen til strøm og vand til alle husstande, siger han.