Avisredaktører: - Støjberg bør stille op i Nordjylland

Venstre mangler en spidskandidat i Nordjyllands storkreds, efter at Søren Gade ikke genopstiller. Inger Støjberg er et godt bud, mener to af landsdelens avisredaktører.

Søren Gade genopstiller ikke i Nordjylland ved næste folketingsvalg, og derfor er der lige nu 29.000 løse stemmer at kæmpe om. Flere peger på, at Inger Støjberg kan være et bud på en ny Venstre-stemmesluger i det nordjyske, og at hun vil skifte valgkreds fra Skive til Aalborg. Et godt bud, hvis man spørger to af landsdelens avisredaktører.

quoteJeg ville flytte Inger Støjberg, hvis hun var flytbar, og hvis hun ville.

Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern

- Det, der taler for, er, at hun er en stemmemagnet – hun fik flere stemmer end Kristian Jensen i det Midt- og Vestjyske område sidste gang, og hun vil også kunne få et rigtig godt personligt valg, og dermed et godt valg for Venstre i det Nordjyske. Så det vil være en overvejelse i Venstre, siger Ole Dall, chefredaktør, Skive Folkeblad.

Blandt andet Berlingske har skrevet om, at Inger Støjberg kan være en mulig ny kandidat i Nordjylland.
Blandt andet Berlingske har skrevet om, at Inger Støjberg kan være en mulig ny kandidat i Nordjylland.

Støjberg vs. Frederiksen = spændende duel

For kort tid siden annoncerede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at hun vil skifte sin nuværende valgkreds i Ballerup ud med sin ”gamle” valgkreds i Aalborg. Og netop derfor skal Venstres nye spidskandidat være én, der kan finde ud af at kapre stemmer.

quoteVenstre vil kunne se en idé i at udfordre Mette Frederiksen. Prøv at forestil dig store duelmøder rundt i Nordjylland mellem de to politikere

Ole Dall, chefredaktør, Skive Folkeblad

- Venstre vil kunne se en idé i at udfordre Mette Frederiksen. Prøv at forestil dig store duelmøder rundt i Nordjylland mellem de to politikere. Det kunne blive ganske spændende og med høj profilering af både Inger Støjberg og Venstre. Så det indgår ganske givet i både hendes og Venstres overvejelser, at man skal gøre et eller andet modtræk mod Mette Frederiksen i Nordjylland, siger Ole Dall, chefredaktør, Skive Folkeblad.

- Jeg ville flytte Inger Støjberg, hvis hun var flytbar, og hvis hun ville. Hun er vel partisoldat et eller andet sted, og hvis analyserne viser, at det er der, man ville kunne trække stemmer – lur mig, om man så ikke kunne forestille sig at se hende stille op der, siger Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Inger Støjberg er på nuværende tidspunkt opstillet i Skive-kredsen, og ved sidste folketingsvalg fik hun flere personlige stemmer end sin partikollega Kristian Jensen.