Arbejdsulykke på Cheminova: En person forbrændt

En mand er blevet skoldet på overkroppen og fløjet til behandling i Odense efter en arbejdsulykke på Cheminova.

Først på eftermiddagen har der været en arbejdsulykke på Cheminova i Harboøre. Ulykken skete i forbindelse med et brud på en dampledning, hvor en medarbejder i nærheden blev ramt af den varme damp.

quoteVi kan bekræfte, at der har været en arbejdsulykke i dag kl. 13.40. Der er ingen andre skader sket, og der har ikke været udslip hverken på eller uden for fabrikken.

Jakob Kyllesbech, FMC Agricultural Solutions

Medarbejderen modtog akut lægehjælp på stedet og blev fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital til behandling.

- Vi kan bekræfte, at der har været en arbejdsulykke i dag kl. 13.40. Der er ingen andre skader sket, og der har ikke været udslip hverken på eller uden for fabrikken.

- Produktionsenheden blev straks lukket ned og genstartes ikke før en undersøgelse af, hvad der er årsag til uheldet, er afsluttet, siger site manager Jakob Kyllesbech fra FMC Agricultural Solutions, der ejer Cheminova.

Ifølge politiet er manden blevet forbrændt på overkroppen. Det er uvist, om der er tale om anden- eller tredjegradsforbrændinger.

To hændelser på få dage

I søndags var Cheminova ramt af en eksplosion af damp og gasser fra en holdetank udsat for overtryk. Her blev overtrykket lukket ud på mere voldsom vis end normalt, og derfor lignede det en eksplosion. Ifølge Cheminova har de to hændelser ikke noget med hinanden at gøre.

- Denne hændelse har ingen sammenhæng med et udslip af damp og gasser i sidste weekend, hvor ingen kom til skade, siger Jakob Kyllesbech.

Cheminova samarbejder med de lokale myndigheder om undersøgelsen.

Arbejdstilsynet er underrettet. De kommer forbi Cheminova i morgen.