Arbejder 100 timer om ugen: - Vi er først lige begyndt

De nye forpagtere på Vedersø Klit Badehotel har lagt tusindvis af timer i at få hotellet på fode igen. Gæsterne strømmer til, men ambitionerne er langt større.

De nye forpagtere arbejder hårdt, for deres projekt skal lykkes. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

I februar 2018 overtog Daniel Daustrand, Oliver Mogensen og Nick Mogensen forpagtningen på det gamle badehotel i Vedersø.

De satte alt på et bræt ved at flytte deres liv til Vestjylland. Men de troede fuldt og fast på, at de kunne blive hotellets redningsmænd.

- Hvis vi ikke lykkes med det her, så står vi med bar røv i Vestjylland. Vi er jo alle sammen flyttet fra venner og familie, og alt hvad vi ellers har i Aarhus og Viborg, sagde Daniel Daustrand, da forpagterne lige var flyttet til Vedersø Klit.

Sådan her så de tre nye hotelforpagtere ud, da de lige havde fået nøglerne til hotellet. Fra venstre er det Oliver Mogensen, Nick Mogensen og Daniel Daustrand. Foto: Vera Bager Staunstrup, Vedersø Klit Badehotel

De første mange uger gik med at få ryddet op og gjort badehotellet klar til at tage imod nye gæster. Og selv om hotellet har en historik med flere konkurser og døde år, så skortede det ikke på ambitioner fra det nye trekløver.

- Det skal gerne være sådan, at hele Vestkysten har lyst til at komme til Vedersø Klit Badehotel og spise, sagde Nick Mogensen i februar.

I påsken kom den første store test for hotellets nye forpagtere. I indslaget nedenfor kan I se, hvordan det gik:

02:33

Påsken er den første store test for de tre nye forpagtere på Vedersø Klit Badehotel

Luk video

Det er svært at finde personale

I de kommende måneder kom der så meget gang i bestillingerne af arrangementer, at hotellet havde svært ved at følge med. Det var især manglen på medarbejdere der pressede forpagterne.

Derfor søgte de blandt andet en køkkenchef, en souschef og en kok. Men det gik hurtigt op for de unge mænd, at det nye personale ikke kom springende.

- Det har været meget svært for os at finde personale. Og jeg ved ikke, om det er fordi vi ligger så langt ude, eller om stedets ry måske gør det svært for folk at sige, at okay det tør vi godt satse på, sagde Oliver Mogensen, mens han lagde sidste hånd på tre jobopslag.

Læs også God mad skal redde gammelt badehotel: - Vi vil være de bedste

Og presset på badehotellet blev ikke mindre af, at der er skete store og uventede ændringer på hotellet.

- Jeg begyndte at glemme ting

De tre forpagtere var godt klar over, at de ville få travl på hotellet. Og det begyndte for alvor i maj måned at kunne mærkes på kroppen.

- Det er anstrengende nogle uger, hvor det måske bliver 100 timer. Der er altså en regning, og det er nogle stive ben, sagde en træt Nick Mogensen, mens han stod i køkkenet og lavede mad

For en af forpagterne blev presset så stort, at trekløveret måtte tage en stor beslutning.

- Jeg kunne ikke udstå det pres, det var. Jeg begyndte at glemme ting, helt basale ting, jeg havde svært ved at komme ud af sengen om morgenen. Jeg var vel egentlig slet og ret ved at knække sammen på det, sagde Daniel Daustrand.

Daniel Daustrand og brødreparret Mogensen blev i fællesskab enige om, at Daniel Daustrand ikke længere skulle være en del af hotellet.

- Der er nogle beslutninger her i livet, som er meget vanskelige. Og det var en af dem her, sagde Nick Mogensen.

De kommende måneder drev Nick og Oliver Mogensen hotellet videre på egen hånd, og arrangerede blandt andet buffet med stegt pattegris om onsdagen. Arrangementer som trak rigtig mange spisende turister til hotellet.

Der er travlhed i køkkenet, når der kommer over 70 mennesker til helstegt pattegris. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Overraskende mange gæster

Vi er nu nået til august, og sommerferien er snart slut. Det har været en travl, men også god sommer. Og langt om længe har forpagterne fundet det personale, som de har manglet.

- Det er rart. Det giver også nogle andre forpligtelser. Og det gør også, at man skal ud og sørge for at udviklingen fortsætter, siger Oliver Mogensen.

Det gode sommervejr har lokket mange mennesker til Vestkysten. Og for Vedersø Klit Badehotel betyder det, at rigtig mange af værelserne har været udlejet i højsæsonen.

Jeg er overrasket over, at vi har solgt så mange værelser som vi har. Det havde jeg ikke forventet, siger Oliver Mogensen.

I højsæsonen 2018 er en stor del af hotellets værelser lejede ud. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

- Vi er langt fra det niveau, som vi gerne vil være på

Selv om gæsterne strømmer til, så har de to tilbageværende forpagtere højere ambitioner for det gamle badehotel fra 1927.

- Vores ambition er, at få det her hotel virkelig op, så det bliver dels en helårsforretning, men også at det bliver et trækplaster for mange folk i Vestjylland og i øvrigt også for andre steder rundt omkring i landet, siger Nick Mogensen.

For brødreparret handler det nu om at blive ved med at udvikle hotellet. I forhold til for et halvt år siden, så står de nu med et hotel i udvikling frem for afvikling.

- Jeg synes, at der skal meget til, før vi endeligt når det niveau, som vi godt kunne tænke os. Så jeg vil sige, at vi er først i starten, siger Nick Mogensen.

Se her nedenfor et længere program om de første seks måneder for de nye forpagtere på Vedersø Klit Badehotel.

10:59

TV MIDTVEST har fulgt de nye forpagtere på Vedersø Klit Badehotel gennem det første halve år.

Luk video