Anklages for forskelsbehandling

Kvindelig tekniker fik hævet sin månedsløn med 3.800 kroner, og fagforbund overvejer at kræve tilbagebetaling for alle sine kvindelige medlemmer.

Pumpekoncernen Grundfos med hovedsæde i Bjerringbro vil nu gennemgå sine lønstatistikker for at undersøge, om der er hold i beskyldninger om forskelsbehandling mellem de mandlige og kvindelige ansatte.

Det sker efter, at fagbladet Teknikeren har skrevet om en kvindelig ansat, der fik hævet sin månedsløn med 3.800 kroner, da hendes tillidsrepræsentant gik ind i sagen. Fagbladet skriver samtidig, at der er endnu en ligelønssag på vej - og der kan komme endnu flere.

Krav om efterbetaling

- Vi har 170 medlemmer på Grundfos, og omtrent halvdelen er kvinder. Vi har en idé om, at de ikke får nok i løn sammenlignet med mændene, så det kan godt ende med, at vi rejser krav om efterbetaling til dem alle, siger tillidsrepræsentant for Teknisk Landsforbund, Susanne Nannerup til Teknikeren.

Kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted understreger over for fagbladet, at Grundfos på ingen måder ønsker at diskriminere  - og at lønstatistikkerne bekræfter det. Samtidig siger han dog også, at statistikkerne kan være forbundet med en vis usikkerhed.

- Derfor tager vi en runde med vores tillidsrepræsentanter og dykker ned i tallene, inden vi bringer resultatet på vores samarbejdsudvalg, siger Kim Nøhr Skibsted.