Amandas opholdstilladelse udløber

Amanda og hendes forældre opholder sig nu illegalt i Ukraine. Efter tre måneder i landet er deres opholdstilladelser udløbet.

AmandaFamilie.jpg

I dag er det tre måneder siden, at Amanda blev født. Det betyder, at familiens opholdstilladelser er udløbet. Men familien kan ikke tage Amanda med sig hjem - hun har stadig ikke fået dansk statsborgerskab.

- Vi levet et isoleret liv i vores lejlighed i Kiev. Vi går så lidt ud som muligt, fordi vi er nervøse for at blive bedt om at vise vores papirer, siger Jan Dalsgaard, der er far til Amanda.

Jan Dalsgaard er nu blevet anerkendt af udlændingestyrelsen som værende biologisk far til tre måneder gamle Amanda. Det skete på baggrund af en DNA-test, fordi Amanda er født af en ukrainsk rugemor. Men familien venter stadig på, at Ankestyrelsens familieretsafdelingen vurderer, om Jan Dalsgaard har hel eller delvis forældremyndighed. Men Mette og Jan Dalsgaard kan ikke få at vide, hvornår det er på plads.

- Vi kan ikke få at vide, hvem der er vores sagsbehandler, eller hvad sagsbehandlingstiden er på vores ansøgning. De har heller ikke bekræftet over for os, om de har de dokumenter, de skal bruge for at afslutte sagen, siger Jan Dalsgaard.

Familien har besluttet at blive i Ukraine, indtil de lovligt kan tage Amanda med sig hjem til Skjern.