Airbnb hitter hos danskerne: - Men vær opmærksom på reglerne

Den varme sommer har sat gang i boligudlejningen, men der er meget, du skal være opmærksom på som udlejer.

Privat boligudlejning hitter. Men hvis du overvejer at leje din bolig ud, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Læs også Airbnb får advarsel af EU

Det er højsæson for boligudlejning lige nu. Og især Airbnb hitter blandt danskerne, når huset eller sommerhuset skal udlejes.

Tal fra Airbnb viser, at Danmark havde 900.000 overnatninger sidste år. Der er langt flere en både Sverige og Norge.

Selvom det mest er i storbyerne, at boligudlejningen hitter, er der også flere der lejer deres boliger ud i Midt- og Vestjylland.

Airbnb i Herning toppede deres booking i forbindelse med VM i ishockey. Se et indslag herunder:

01:56

Herning er den by i hele Europa, der oplever den største stigning i antallet af bookinger på AirBnB til næste år.

Luk video

Men også private udlejere er der flere af her i landsdelen. TV MIDTVEST besøgte i 2016 Hanne Helms fra Lemvig, der udlejer en del af sit hus og har turister til at bo på børneværelset. 

Læs også Turister bor på børneværelset

Vær opmærksom på reglerne

Der er dog nogle ting, du skal være tænke over, før du lejer din bolig ud, lyder det fra Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse:

- Tjek på forhånd, hvordan din egen forsikring dækker, hvis du skulle være så uheldig, at dem, du lejer ud til, ødelægger eller stjæler dine ting. Du kan risikere selv at skulle betale, fordi du har lukket de personer ind, der står bag hændelsen, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Det skal du være opmærksom på

  • At du måske slet ikke må udleje din bolig. Hvis du bor i en leje- eller andelsboligforening skal du tjekke vedtægterne.
  • At du ikke er fuldt forsikret gennem Airbnb. Der er eksempelvis ikke dækning på kontanter og værdipapirer, mens smykker og kunstværker kun dækkes i begrænset omfang.
  • At lejeaftalen bør indgås på skrift.
  • At hvis du bor i lejlighed, så er du ansvarlig for dem, du giver adgang til ejendommen og din bolig.
  • At korttidsudlejninger kan skabe utryghed blandt de øvrige beboere i etageejendomme, da beboerne ikke kan vide sig sikre på, hvem deres nabo er, og hvem der bor i opgangen.
Kilde: Ejendomsforeningen Danmark