Æblets by også årets landsby

Årets landsby 2012 er Rødding fra Skive kommune

20120125able.jpg

Æblets by kan nu også kalde sig selv årets landsby. Rødding i Skive kommune løb med prisen.

Sammen med prisen modtager byen 150.000 kroner og ikke mindst den ære, der følger med. Grunden til at prisen gik til Rødding er blandt andet indvielsen af Spøttrup kulturhal, etableringer af stisystemer og projektet "Rødding - æblets by i Salling", der har som mål at plante 10.000 æbletræer inden 2017.

Nam nam for Rødding

Byen Rødding er ikke den eneste af sin slags i Danmark. Den mest kendte er nok den Sønderjyske Rødding med en kendt højskole, men med prisen håber æblets by også at komme på landkortet.

- Sådan en pris er nam-nam for os. Vi arbejder hårdt på at blive kendt rundt omkring, og det bliver man nemmere som årets landsby, siger formand for strategigruppen 2020, der samler Røddingområdets foreninger, Finn Andersen, i en pressemeddelse.

En dato for fejringen af landsbyen er ikke offentliggjort endnu, men politikerne i Regionsrådet er allerede klar til at fejre byen.

- Et stort tillykke til Rødding, vi glæder os til at vi skal derud og ønske dem tillykke, sagde Laila Munk Sørensen til rådet i Region Midtjylland

Det er fjerde år i træk prisen bliver uddelt. Sidste år var det Endelave by i Horsens kommune.