8-årige Karl samler på kranier – her lærer han at koge kødet af

Karl og Brian skal til at koge kødet af et vaskebjørnshoved. Foto: Rigmor Sams, TV MIDTVEST

8-årige Karl samler på kranier – her lærer han at koge kødet af

Karl har en særlig hobby. Han samler på kranier.

Det startede på en tur i skoven, hvor han ved et tilfælde fandt et kranie. Siden er det blevet til en stor samling med alt fra kraniet af en muldvarp til kraniet af et krondyr.

Karl er 8 år og vild med kranier. Karls mor synes det er ulækkert, men Karl har ingen problemer med at sove sammen med sine kranier.

- Jeg synes det er sjovt at tænke på at de har været levende, siger Karl Flint Larsen, der er fra Ans.

Og han er ikke alene.

Brian Kjølhede Jensen er 48 år og bor i Husby. Siden han var dreng har han samlet kranier, knogler og alt muligt fra naturen. Han gemmer det i kasser og på hylder.

- Jeg er dybt fascineret af, hvordan dyrene ser ud indvendig, siger Brian Kjølhede Jensen.

I garagen har Brian en fryser med alt fra krondyr, vaskebjørn og vildsvin, der venter på at blive kogt af.

Der er nok ikke mange drenge der har smagt vildsvinekæber

Brian Kjølhede Jensen, Husby

Mødes for første gang

De to passionerede kranie samlere skal mødes, og Karl glæder sig, for som han siger:

- Det er dejligt endelig at møde en voksen der synes det er sjovt at lege med dyrekranier.

Og drengen bliver da heller ikke skuffet.

- Det er paradis det her, siger Karl Flint Larsen, da han ser alt det, Brian har på hylder og i kasser.

De fortaber sig hurtigt i tænderne på et krondyr som de begges synes er vildt pæne, og Brian kan fortælle Karl om hvordan man ved hjælp af tænderne kan se, hvor gammelt dyret er. 

Et kranie skal frigøres

Men der skal også arbejdes. Brian har fundet et vildsvin og en vaskebjørn frem fra fryseren, for sammen skal de tage skindet af og koge dem. Karl synes ikke, det er ulækkert. Han kan sagtens forestille sig, hvor flotte de kan blive når de bliver kogt af og kun kraniet står tilbage.

Inde i køkkenet koger Vildsvin og vaskebjørn i godt en time, når de er afkølet kan kødet pilles af. Brian og Karl smager lige på vildsvinet.

- Det smager godt, siger Karl Flint Larsen

- Der er nok ikke mange drenge der har smagt vildsvinekæber, siger Brian Kjølhede Jensen.

Kødrester, tunge og gane kan nemt skilles fra kraniet, men hjernen er sværere. Men Brian har et lille trick.

Med en lille træpind kan man rode så meget rundt, at hjernen nærmest kan rystes ud som havregrød. De sidste kødrester fjernes med en tandbørste, inden kraniet lægges i brintoverilte. 

- De bliver rigtig pæne, siger Karl Flint Larsen.

04:34

Se hele indslaget hvor Karl og Brian mødes her. 

Luk video