41-årig fundet i live

Den 41-årige Hans Christian Hjort, som har været forsvundet siden fredag eftermiddag, er søndag morgen blevet fundet i live.

Det var en af politiets hundeførere, der søndag morgen fandt den 41-årige mand lidt nord for Gullestrup. Manden var væltet på sin cykel. På grund af at han lider af parkinson, var han ikke selv i stand til at komme på benene igen.

Han er nu kørt på sygehuset.

- Han er dehydreret og kold, men de betjente der fandt ham, kunne tale med ham, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Irvin Christensen. Han ved ikke yderligere om manden tilstand på nuværende tidspunkt.

Væk i 42 timerHunde og en helikopter har ledt efter manden siden han forsvandt. Og søndag morgen blev også Beredskabsstyrelsen tilkaldt for at hjælpe. Det var en af politiets hundeførere, der fandt manden lidt nord for motortrafikvejen.

- Vi er meget lykkelige for, at han er fundet. Og vi takker politiet for den store hjælp, siger Hanne Dorthe Hjort Boye, der er søster til den 41-årige mand.

Ringede selv 112

Politiet fandt lørdag aften ud af, at manden havde ringet til alarmcentralen fredag. Men herefter løb hans telefon tør for strøm.

- De kunne ikke forstå, hvad han sagde, og opkaldet kunne ikke spores, siger Brian Lyngsø, Politiassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Men på optagelserne af opkaldet kunne politiet høre en ambulance. Og da de oplysninger blev kædet sammen med blandt andet vindretningen, kunne man regne sig frem til et område nord for Gullestrup, hvor man begyndte at lede. Kort efter blev den 41-årige fundet.

Den 41-årige er nu indlagt på sygehuset, og ifølge familien har han det efter omstændighederne godt.