3.6 millioner på vej til Lodbjerg Fyr

Realdania sender 3.6 millioner afsted til Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy. Projektet skal skabe sammenhæng i området og lokke flere turister til.

151110_Lodbjerg_Fyr.jpg

3.6 millioner kroner er på vej til Lodbjerg Fyr i Thy. 
Bag milliondonationen er Realdania, og pengene skal gå til restaurering af det 130 år gamle og fredede fyr.
Restaureringen skal foregå i samarbejde med Nationalpark Thy, Thisted Kommune, Naturstyrelsen og Realdania.

Lodbjerg fyr er et af de allerbedste danske eksempler på et helstøbt fyranlæg med stor historisk og arkitektonisk kvalitet

Udover Lodbjerg Fyr skal også de omkringliggende bygninger have en kærlig hånd. Målet er, at fyrtårnet igen skal blive et levende fyr.

- Det er et glædeligt og helt afgørende gennembrud i finansieringen af restaurerings- og formidlingsprojektet for Lodbjerg Fyr. Det er ingen tilfældighed, at ordet ”et fyrtårn” betyder andet og mere end bare et fyrtårn, siger Ejner Frøkjær, formand for Nationalpark Thy.

Nye naturoplevelser til Thy

Restaureringsprojektet ved Lodbjerg fyr bliver en del af et Realdania initiativ, der arbejder med at give nyt liv til den bedste del af den danske bygningsarv, der ikke længere har en funktion.

–Lodbjerg fyr er et af de allerbedste danske eksempler på et helstøbt fyranlæg med stor historisk og arkitektonisk kvalitet. Det indgår som et ankerpunkt i et af landets umistelige kulturmiljøer, som en del af Redningsstien i Thy. Vi er overbeviste om, at dette projekt vil bidrage positivt til at skabe et bredt spekter af oplevelser i Nationalpark Thy, siger projektleder i Realdania, Eske Møller.

Projektet skal give nyt liv til området omkring fyret og i fremtiden lokke flere turister til. 

– Lodbjerg Fyr har en unik placering midt i Nationalpark Thy, og jeg er glad for, det er lykkedes at sikre fyret for fremtiden. Nu kommer der nyt liv på fyret, så det ud over udsigten fra toppen, nu også kommer til at byde på nye oplevelser og bedre adgangsforhold, siger Peter Ilsøe, direktør for Naturstyrelsen.