200 børn og trænere evakueret efter brand i fabriksbygning

Over 200 børn og deres håndboldtrænere, som er indlogeret på en skole i Bording under Midtjysk Julecup, er blevet evakueret efter en brand i en fabriksbygning.

Mens brandfolk her til aften kæmper for at slukke en brand i en fabriksbygning i Bording, er over 200 børn og deres håndboldtrænere blevet evakueret fra en skole, som ligger i nærheden.

- Der gik røg hen over skolen, og derfor vurderede vi sammen med politiet, at det var bedst at få dem ud af skolen og evakuere dem, siger Jan Johnson, der er indsatsleder hos Brand og Redning Midtvest.

Børnene og håndboldtrænerne kommer fra Roskilde og Næstved og deltager i disse dage i Midtjysk Julecup, der har over 2.000 deltagere.

I den forbindelse er de indlogeret på skolen i Bording, men her til aften måtte de altså forlade forlade skolen og efterlade deres ting.

- Det foregik stille og roligt. De små børn blev hentet med busser, og de store gik ned til Bordinghallen, hvor vi nu er og spiller bold, mens vi venter på, hvad der så skal ske, siger en af håndboldtrænerne til TV MIDTVEST.

Kan flytte tilbage senere

Brandvæsenet har nu styr på branden i fabriksbygningen, og indsatslederen fortæller, at børn og trænere sandsynligvis kan vende tilbage i skolen i aften.

- Omkring halvdelen af bygningen er brændt og resten er røgskadet. Vi har styr på branden nu, men resten af aftenen vil gå med efterslukning, siger Jan Johnson.

Vejene omkring den brændte fabriksbygning vil være spærret en times tid endnu.

Det er fortsat uvidst, hvad årsagen til branden er.