17 kvier løb ud på motorvejen

Politiet får i øjeblikket mange anmeldelser om løse kreaturer og opfordrer husdyrejerne til at kontrollere indhegningerne.

071113-3Motorkvier.jpg

Det kunne være gået helt galt, da 17 kvier natten til torsdag brød ud af deres indhegning og løb ned på motorvejen ved den store fordeler-ring ved Sunds.

Heldigvis kom politiet hurtigt til stedet og fik advaret en lastbilchauffør og føreren af en motorcykel, så de undgik at støde ind i den store flok kreaturer. Og herefter lykkedes det betjentene at drive flokken op på en tilkørselsvej, hvor kvierne pænt stod og ventede i en midlertidig indhegning lavet af politiets minestrimmel.

- Det lykkedes os at finde frem til ejeren ved hjælp af kreaturernes øremærker, og han hentede herefter sine dyr i en stor vogn. Men vejen var spærret i en times tid, fortæller politiets vagtchef Kjeld Nedergaard.

Han benytter lejligheden til at opfordre husdyrejerne til at kontrollere deres indhegninger.

- Vi får mange anmeldelser om løse kreaturer i øjeblikket. Den tykkere pels betyder, at kreaturerne lettere kan bryde ud gennem indhegningerne, og det kan altså skabe meget farlige situationer i trafikken, siger Kjeld Nedergaard.

071113_2Motorkvier_0.jpg