17 kvier løb ud på motorvejen

Politiet får i øjeblikket mange anmeldelser om løse kreaturer og opfordrer husdyrejerne til at kontrollere indhegningerne.

Det kunne være gået helt galt, da 17 kvier natten til torsdag brød ud af deres indhegning og løb ned på motorvejen ved den store fordeler-ring ved Sunds.

Heldigvis kom politiet hurtigt til stedet og fik advaret en lastbilchauffør og føreren af en motorcykel, så de undgik at støde ind i den store flok kreaturer. Og herefter lykkedes det betjentene at drive flokken op på en tilkørselsvej, hvor kvierne pænt stod og ventede i en midlertidig indhegning lavet af politiets minestrimmel.

- Det lykkedes os at finde frem til ejeren ved hjælp af kreaturernes øremærker, og han hentede herefter sine dyr i en stor vogn. Men vejen var spærret i en times tid, fortæller politiets vagtchef Kjeld Nedergaard.

Han benytter lejligheden til at opfordre husdyrejerne til at kontrollere deres indhegninger.

- Vi får mange anmeldelser om løse kreaturer i øjeblikket. Den tykkere pels betyder, at kreaturerne lettere kan bryde ud gennem indhegningerne, og det kan altså skabe meget farlige situationer i trafikken, siger Kjeld Nedergaard.