15-årige Lukas ser kunstskøjteløb om natten: - Får inspiration fra de bedste

Hos Herning Skøjteløber Forening kan man mærke, at vinter-OL skaber mere interesse for sporten. Ikke mindst blandt foreningens egne medlemmer.

15-årige Lukas Strzlec fra Lind drømmer om selv at stå til et OL en dag, selvom vejen dertil er lang.
15-årige Lukas Strzlec fra Lind drømmer om selv at stå til et OL en dag, selvom vejen dertil er lang.
Foto: TV MIDTVEST

OL i Sydkorea er i disse dage i fuld gang, og det får interessen til stige for sportsgrene, som normalt ikke løber med omtalen.

Det mærker man også hos de lokale kunstskøjteløbere i Herning, hvor der både kommer mere motivation i den daglige træning og flere henvendelser end ellers.

- Der plejer altid at komme nogen efter OL. Det har vi også kunne mærke de sidste gange, siger André Strzelec, der er cheftræner hos Herning Skøjteløber Forening.

Unge kunstskøjteløbere følger legene intenst

Kunstskøjteløberne følger også selv med i de olympiske vinterlege. Faktisk bliver alt tilsidesat for at følge stjernerne i den mest prestigefulde konkurrence af dem alle.

- Nu har der lige været vinterferie, så jeg har siddet oppe om natten for at se kunstskøjteløb. OL er det største indenfor sporten, og så er det jo spændende at følge med og få noget inspiration fra de bedste, siger 15-årige Lukas Strzelec fra Lind.

De olympiske lege motiverer de unge kunstskøjteløbere i Herning til at træne ekstra hårdt på isen.
De olympiske lege motiverer de unge kunstskøjteløbere i Herning til at træne ekstra hårdt på isen.
Foto: TV MIDTVEST

12-årige Selma Larsen fra Herning lader sig også inspirere, når hun følger de bedste i TV.

- Når man ser det, får man mere lyst til at komme ud på isen. Det er meget godt for ens selvtillid.

- Det er fedt, at se de rigtig store. Man kan lære af at se, hvordan de gør. Indtil videre har jeg set alt det kunstskøjteløb, som er blevet sendt, siger Selma Larsen.

Drømmer om OL

Begge deler de drømmen om en OL-billet, selvom det er særdeles svært at kvalificere sig. Sidst en dansk kunstskøjteløber var med til et OL var i Japan i 1998.

- Man drømmer jo altid. Specielt her under OL, så blusser det endnu mere op, siger Lukas Strzelec.

Faderen og træneren André Strzelec understreger dog, at det er de færreste, som opnår æren af at deltage i kunstskøjteløb ved et OL.

- Det er faktisk en af de sportsgrene, hvor det er sværest at komme til OL, fordi det kun er de 30 bedste i verden, som kommer med. Så det er enormt svært.

- Det er meget vigtigt at have drømme. Jeg håber, at en af min kunstskøjteløbere på et tidspunkt bliver klar til de olympiske lege, siger André Strzelec.

Den eneste medalje Danmark nogensinde har hentet til et vinter-OL er af sølv og blev vundet af curlingkvinderne i Japan for 20 år siden.

1:33
Her kan du møde de unge kunstskøjteløbere fra Herning.