13 midtjyske medier i samarbejde

Et bredt mediesamarbejde fra kyst til kyst skal kaste lys over flugten fra oplandet til de større byer.

Sidst i september og i begyndelse af oktober sætter Tv Midtvest sammen med 12 andre medier i Region Midtjylland fokus på flugten fra oplandet til de store byer.

"Flugten fra stilheden" hedder serien, hvor aviser og regionalradioer sammen med TV Midtvest og TV 2 Østjylland tager fat på den markante samfundsmæssige udfordring, at borgere, virksomheder og forretninger i vid udstrækning forlader de små og mellemstore byer for at flytte til storbyerne i de kommende år. Selv de mellemstore byer risikerer at lide landsbydøden, mens storbyerne går forstoppelse i møde.

- De 13 medier er ikke kun gået sammen om projektet for at beskrive den store udfordring og forklare, hvad der er sket og hvorfor. Meningen med serien er i allerhøjeste grad at komme med bud på, hvad vi kan gøre for at dreje udviklingen i den retning, vi selv ønsker, siger redaktionschef Lars Lundgaard, TV Midtvest.

Medier fra øst til vest

"Flugten fra stilheden" går i luften på TV Midtvest søndag den 29. september, og serien kulminerer mandag 7. oktober med en høring, der begynder i 19.30-udsendelsen på TV2-kanalen for så at fortsætte til kl. 21 på TV Midtvest's egen kanal. I høringen spørger vi centrale politikere fra kommune, region og regering om, hvordan de vil tackle problemerne. 

De 13 medier bag serien er Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Herning Folkeblad, Horsens Folkeblad, DR Østjylland, DR Midt & Vest, TV2 Østjylland og TV Midtvest.