10 millioner til Ringkøbing Svømmehal

Lokale- og Anlægsfonden støtter helt ekstraordinært en modernisering af Ringkøbing Svømmehal med 10 millioner kroner.

Mange af landets svømmehaller er lukningstruede på grund af store udgifter til renovering, og fordi brugerne stiller andre krav til vandfaciliteter, end de gjorde, da de fleste af svømmehallerne blev opført for ca. 30 år siden.

Men Ringkøbing Svømmehal bliver det første eksempel på, hvordan en gammel svømmehal kan moderniseres og tilpasses til moderne badegæster. Med initiativet "Nyt liv i gamle svømmehaller" giver Lokale- og Anlægsfonden tilskud på 10 millioner kroner, der vil gøre det muligt at etablere energiløsninger, som er gavnlige for både svømehallens driftsøkonomi og miljøet.

- Det er meget usædvanligt, at vi giver et tilskud på 10 millioner kroner, men Ringkøbing Svømmehal var den eneste der meldte sig på banen i forbindelse med vores projekt, så derfor får de pengene, siger konsulent i Lokale- og Anlægsfonden Karl Andersen.

Fremtidens bassiner bliver fleksible og får forskellige kvaliteter, aktiviteter og dybder. Der bliver også et tyrkisk bad, saunaer, massagerum og andre wellnessrum med udsigt over fjorden.

I alt koster projektet 31,5 millioner kroner. Ringkøbing-Skjern Kommune støtter med 20 millioner, og byggestart er sat til 1. september 2011.