Godt udgangspunkt for Silkeborg IF efter intenst opgør

Silkeborg IF vandt 1-0 i det første af to playoff-opgør imod Esbjerg fB. Dermed har de et fint udgangspunkt inden returopgøret søndag.

Jens Martin Gammelby med bolden spillede sin sidste kamp på hjemmebanen i Silkeborg, da klubben i dag tog imod Esbjerg fB.

Silkeborg IF sikrede sig et godt udgangspunkt efter det første af to opgør imod Esbjerg fB. Hjemme på JYSK Park sikrede Silkeborg IF sig en 1-0-sejr.

Målet blev scoret af Gustaf Nilsson efter 71 minutters spil.

Dagens playoff-kamp blev sikret, da Silkeborg IF i mandags med nød, næppe og redninger på stregen sikrede sig mod en direkte nedrykningen fra Superligaen efter et dramatisk opgør mod FC Helsingør. Det betød, at SIF sikrede sig to playoff-kampe mod 1. divisions næstbedste hold, Esbjerg fB.

Brændt straffe af Skhirtladze

Dagens modstandere fra Esbjerg fB endte sæsonen som det mest scorende hold i 1. division med 61 scoringer i 33 kampe. Det var nu ikke til at se i begyndelsen af første halvleg, hvor Silkeborg IF satte sig på spillet uden dog at komme til større chancer.

Det kom Esbjerg fB derimod efter 14 minutters spil. En kort hjørnesparkskombination endte hos den tidligere FC Midtjylland-spiller Jesper Lauridsen, der trykkede af et godt stykke uden for feltet. Heldigvis for Silkeborg IF gik afslutningen et par meter forbi mål.

Men det så ud til at give blod på tanden for vestjyderne, og kort efter var Esbjerg fB igen tæt på. Et skidt boldtab af Gustav Dahl efterfulgt af et indlæg fra Anders Dreyer. Bolden endte hos Emmanuel Oti Essigba, der flot firsttimede bolden. Simon Jakobsen stod dog, hvor han skulle og reddede på stregen.

Første halvlegs højdepunkt kom efter 19 minutters spil, hvor Silkeborg IF fik en gylden mulighed for at komme foran. Jeppe Brinch begik straffe mod Gustaf Nilsson, og Silkeborgs topscorer med ni mål, georgiske Davit Skirthladze, blev sat til at sparke. Desværre for ham og hjemmeholdet fik han overplaceret bolden og ramte  stolpen. Skidt af Skhirtladze, der ellers har scoret på begge sine straffespark hidtil i sæsonen.

Farvel til fire spillere

Inden kampen fik fire spillere blomster, da de spillede deres sidste hjemmekamp for Silkeborg IF. Mate Vatsadze får ikke forlænget sin kontrakt med klubben, Gustaf Nilsson og Gregor Sikosek vender tilbage til Brøndby IF efter endt lejeophold, og så blev Jens Martin Gammelby også hyldet, efter han tidligere på ugen blev præsenteret som ny Brøndby-spiller.

Gammelbys hurtige løb op af højrekanten bliver savnet på Silkeborg-holdet. I dagens kamp fik de 4.949 tilskuere på JYSK Park endnu engang prøver på hans kvaliteter, da han efter 31 minutter af kampen satte sin direkte modstander af og kom til en fin chance. Afslutningen voldte dog ikke Esbjerg-målmand, Jeppe Højbjerg, større problemer.

Det gjorde det derimod små ti minutter efter, da Jens Martin Gammelby endnu engang trak ind i feltet og afsluttede med venstrebenet. Kun en fremragende redning fra Jeppe Højbjerg, der måtte ud i fuld figur, forhindrede Gammelby i at bringe Silkeborg IF foran.

En ganske underholdende første halvleg med gode chancer i begge ender sluttede uden mål.

Godt Silkeborg-pres udløste scoring

Underholdningen fortsatte fra starten af anden halvleg, og efter bare et minuts spil fik Silkeborg IF endnu en stor målchance. Et perfekt slået hjørnespark fra Casper Sloth endte i hovedet på Tobias Salquist, og denne gang var det så Esbjerg, der måtte redde bolden på stregen.

Silkeborg IF fik lagt et godt tryk på Esbjerg-målet og følte sig også snydt for et straffespark, da bolden efter 60 minutters spil ramte en Esbjerg-arm, men denne gang pegede Jens Maae ikke på pletten.

Efter 71 minutters spil kom forløsningen så for Silkeborg IF. Et af Casper Sloths utallige hjørnespark blev headet på tværs af Tobias Salquist, og så var det Gustaf Nilsson, der i sin sidste hjemmekamp for klubben kunne heade bolden ind til en fortjent 1-0-føring.

Fint udgangspunkt inden returopgøret

Hjemmeholdet fortsatte med at trykke på, og efter 77 minutter var Jens Martin Gammelby tæt på at få et perfekt farvel til hjemmebanen. Desværre for højrebacken blev hans skud blokeret og gik lige forbi Jeppe Højbjergs mål.

Der stod altså Silkeborg IF på det hele i anden halvleg, men alligevel fik Esbjerg fB en stor chance med små 10 minutter igen. Lasha Parunashvili flænsede Silkeborg-forsvaret med en god bold til angriberen William Møller, der helt fri i feltet sparkede lige på en Silkeborg-mand.

Men det blev ved Nilssons enlige mål i kampen, der endte 1-0 til Silkeborg IF. Dermed har de sikret sig selv et fint udgangspunkt inden returopgøret. Den kamp spilles på Blue Water Arena i Esbjerg på søndag kl. 18.00.