Valgurnerne i sving i otte sogne

Uenigheder om nyt sognehus trækker mange til menighedsrådsvalg i Ringkøbing

Der var stor interesse for at afgive stemme ved menighedsrådsvalget i Brande Sogne i dag. Foto: Hans Olav Sandal
Der var stor interesse for at afgive stemme ved menighedsrådsvalget i Brande Sogne i dag. Foto: Hans Olav Sandal

Holdningerne er trukket skarpt op i Ringkøbing Sogn når der i dag skal vælges nyt menighedsråd.

Flere års modstand og uenigheder om nedrivningen af en historisk bygning i centrum af Ringkøbing til fordel for et nyt sognehus, forventes at trække ekstra mange til stemmeurnerne.

Det nuværende menighedsråd stod bag beslutningen om at rive bygningen ned, og det førte til massive protester og udmeldelser af Folkekirken. I samme forbindelse har en ny protestliste set dagen lys i Ringkøbing Sogn.

Syv andre steder i landsdelen er der også kampvalg til menighedsrådene. Et af stederne er Brande, hvor valget er bundet op på traditioner og ikke handler om uenigheder.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at der er nogen der gør et stykke arbejde for sognet. Derfor ønsker vi at høre om der er tilfredshed med det vi laver og om det skal være anderledes, siger formanden for menighedsrådet i Brande Sogn, Poul Brønnum.

Formanden har deltaget i arbejdet i menighedsrådet siden 1984 og bekræfter den generelle tendens, som også gælder her i området.

- Det bliver sværere og sværere at få nogen til at stille op, og denne gang er ingen undtagelse. Det har været rigtig svært at finde kandidater, siger Poul Brønnum.

Han vurderer at interessen for menighedsrådsarbejder er den samme som tidligere. Det er bare blevet betydelig vanskeligere at finde nogen der vil stille op, slutter formanden.

Han håber på en stemmeprocent omkring de 20 ved dagens valg i Brande.

Ud over Brande og Ringkøbing, er der kampvalg i Nykøbing, Gjellerup, Sunds, Assing, Sdr. Felding og Grønbæk sogne.

I de øvrige sogne har der været fredsvalg, hvor de kommende menighedsråd er blevet stillet op ved informationsmøder midt i september.

I alt 52 ud af landets 1699 sogne har stillet valgurnerne frem i dag får at få afgjort, hvem der skal sidde i menighedsrådene de kommende fire år.