Skralde-Knud: Opskrift på morgenskraldegrød

DET SKAL DU BRUGE: Datoudløbne havregryn i ubrudt emballage, frisk vand fra hanen, skrællet frugt fra nærmeste container.

0:22
Velbekomme! Skraldehavregrød med bananer og appelsin.

Jeg har spist det samme til morgenmad hele ugen. Skraldegrød med frugt. Det smager fremragende, og har lagt en god bund for resten af dagen.

Jeg har bestemt mig for at dele min opskrift med jer. Så kan I selv smage, hvor god den er.

Velbekomme!

 
 
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST
  1. Smid dine havregryn i skraldespanden. Du ved ikke, hvor de har været eller hvad, der har rørt ved dem! (mine gryn var desværre fundet i emballage med lille hul)

     

 
 
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST
  • Skrald nogle datoudløbne havregryn fra nærmeste supermarkedscontainer. Jeg fandt nogle bag Fakta med udløbsdato for godt og vel to måneder siden. De fejler tilsyneladende intet. Vigtigt: De skal være i ubrudt emballage.
     
  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST
  • Hæld vand og havregryn sammen i en dyb tallerken. Kontroller gerne, at tallerkenen er helt rengjort først.

     

  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST
  • Sæt skraldegrøden i mikroovnen. Giv den fuld styrke i ca. 1 min. og 20 sek. Hold godt øje under kogningen, så det ikke koger over. (Min mikroovn er gammel, så hvis du har en ny, så er den måske hurtigere end min.)
     
  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

     

  • Skræl din skraldefrugt, så du er så sikker som muligt på, at intet ulækkert har rørt ved det, du skal have i munden.
     
  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

     

  • Rør forsigtigt rundt i den nu kogte grød, så du får en ensartet skraldemasse. Brug evt. samme ske, som du skal spise grøden med, så sparer du samtidig på opvasken.
     
  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

     

  • Anret skraldegrøden på et rustikt underlag, så retten ligner noget, du godt kan forestille dig at putte i munden.
     
  •  
     
    Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

     

  • Nyd skraldegrøden.

    TIP: Skraldegrød kan med fordel pimpes med lidt salt. Frugten skal nok sikre sødmen!