Unge vestjyder vil ikke være struktør

Kun to tilmeldt struktør uddannelsen i Herning.

Herningsholm Gymnasium.jpg

Kun to unge vil gå i gang med struktøruddannelsen i Herning ved førstkommende studiestart i august, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad. Dermed er der overhængende fare for, at Herningsholm Erhvervsskole ikke kan oprette et hold og dermed ikke tilbyde struktøruddannelsen. - Tilgangen til struktøruddannelsen har over de seneste par år været faldende, men det her er katastrofalt, siger Karl Højhus Jeppesen, kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Han kalder den fraværende interesse for uddannelsen for uforståelig. - Der er som struktør i vores del af landet næsten garanti for fast beskæftigelse og god løn, siger han.

Dansk Byggeri vil i samarbejde med lokale byggevirksomheder og erhvervsskolen prøve at lave en feberredning, så der trods alle odds alligevel kan begynde et grundforløb i august. Man planlægger en lynsnar annoncekampagne, som skal fortælle regionens unge om de gode muligheder for uddannelse og læreplads.

Uddannelsesleder Steen Holm fra erhvervsskolen oplyser, at der skal mindst være 12-15 tilmeldte, før der kan oprettes et hold.