Svend Burgerfri stopper

I 27 år har Svend Burgerfri langet pølser over disken til sultne lokale i Thisted, men nu er det slut.

1:44
I 27 år har Svend Burgerfri langet pølser over disken til sultne lokale i Thisted, men nu er det slut.

I dag sluttede en æra på havnen i Thisted. I 27 år har Svend Burgerfri langet pølser over disken til sultne lokale, men nu er det slut. Det blev fejret med stamkunderne, der i den grad kommer til at savne deres pølsemand.

- Det er det da en vemodig dag. Det kan jeg ligeså godt indrømme. Nu har jeg løbet frem og tilbage her i 27 år, og lige pludselig skal jeg ikke være her længere. Men sådan er livet jo, lød det fra den erfarne pølsemand.

 

Både havnearbejdere i kedeldragt og slipsdyr stod side om side ved disken, mens de fik sig en pølse og øl en allersidste gang. Og ifølge stamkunderne, så ved man, hvad man får hos Svend Burgerfri.

- Det er da en Thy pilsner. Svend bakker jo de lokale leverandører op, og det har han altid gjort gennem mange mange år. Det gælder både på pølser, brød, men også øl og vand, som er det jeg repræsenterer, lød det fra Aage Svenningsen, der er direktør for Thisted Bryghus.

- Vi vil da lige hilse på ham på hans sidste dag. Nu har jeg været her i mange år, lød det fra Jens Madsen fra Skovsted.

 

Og undrer man sig over navnet, så kommer forklaringen her:

- Burgerfri det kom jo dengang McDonald’s kom. Da jeg kun solgte pølser, syntes jeg, at jeg ville fortælle, at her kunne man ikke få burger. Det var egentlig bare ment som sjov, men det gik egentligt hen og blev et helt brand, fortalte Svend Burgerfri ved dagens arrangement.

 

Nu er lyset slukket i den lille pølsebod. Man kan dog fremover stadig købe røde og ristede på adressen.  Selvom navnet det består, så bliver det uden Svend Burgerfri bag disken.