Medie: Kræftforening køber Silkeborg-villa til 14,5 mio. kr.

Danmarks største børnekræftforening møder kritik på flere punkter. Der er blandt andet tvivl om, hvad mio.-villa reelt skal bruges til, skriver JP.

jp.jpg

Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB) har brugt et tocifret millionbeløb på en liebhavervilla til sig selv. Det skriver Jyllands-Posten.

Der er tale om en større luksusbolig i Silkeborg ned til Tange Sø til 14,5 millioner kroner.

Bebyggelsen er på 346 kvadratmeter med hall, vinkælder og jagtstue. Til boligen hører store skovarealer velegnet til jagt.

Ifølge Familier med kræftramte børns sekretariatschef, Kurt Hansen, skal villaen bruges til temadage, kurser, lejre samt til at huse foreningen sekretariat med tre ansatte, der i blandt ham selv.

Modstridende oplysninger

Foreningen og Kurt Hansen afviser over for Jyllands-Posten at nogen, og specielt ikke Kurt Hansen skal bo i den luksuriøse bolig.

Men i en ansøgning til kommunen skriver Kurt Hansen, at boligarealet på 240 kvadratmeter "fortsat og uændret vil blive brugt som bolig".

Landinspektøren, der godkendte ansøgningen, fortæller til avisen, at hun oven på kommunikationen med Kurt Hansen havde den opfattelse, at det var Kurt Hansen selv, der skulle bo der.

- Jeg kunne ikke tro, at det kunne være andre, siger inspektøren, Gry Bruhn Hansen, til Jyllands-Posten.

Kritik af foreningen

Ifølge Jyllands-Posten er Foreningen familier med kræftramte børn blevet kritiseret af medlemmer for at være lukket omkring deres økonomi.

I 2007 stoppede Kræftens Bekæmpelse samarbejdet med foreningen, fordi den ikke sendte regnskaber og revisionsrapporter ind.

Jyllands-Posten har fået et regnskab fra foreningen, der blandt andet lister lønudgifter på 10 millioner kroner. Foreningen er ifølge sig selv baseret på frivillig arbejdskraft.

Tvivl om sommerhuse

Ud over undersøgelsen af boligen ved Silkeborg har Jyllands-Posten besøgt Familier med kræftramte børns tre sommerhuse, som foreningen har fået skænket af donorer.

Naboer til de tre huse fortæller til avisen, at de står tomme, og at der meget sjældent er gæster.

FMKB siger til Jyllands-Posten, at sommerhusene er næsten fuldt bookede.

- Så er det ikke det samme hus, vi taler om. Vi andre naboer bruger husets skraldespand, fordi det hele tiden er tomt, siger nabo til sommerhuset ved Roskilde Fjor John Bacher-Nielsen til Jyllands-Posten.

De tre sommerhuse ligger ved Ans, Roskilde Fjord og Henne Strand.

/ritzau/