Hærvejsmotorvej tættere på end nogensinde før: - Det ser rigtig godt ud

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, har været på charmetur hos sine jyske borgmester-kolleger for at få sat skub i planerne om en Hærvejsmotorvej.

Ulrik Wilbek er særdeles positiv over opbakningen til Hærvejsmotorvejen.
Ulrik Wilbek er særdeles positiv over opbakningen til Hærvejsmotorvejen.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Selvom der ved første øjekast er langt fra det nuværende grusunderlag på Hærvejen til en topmoderne motorvej, så kan sidstnævnte måske snart begynde at ligne noget.

I hvert fald er der massiv opbakning fra de jyske borgmestre til kravet om en Hærvejsmotorvej, og det glæder Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V).

- Jeg er mere optimistisk, end jeg havde turdet håbe på. Jeg har fået utrolig mange positive tilkendegivelser.

- Det ser rigtig, rigtig godt ud i det store billede. Der er kun nogle ganske få, der ikke har bakket op om det her, og derfor tror vi også på, vi har en større chance for at komme igennem med den her forbindelse, siger Ulrik Wilbek.

Næsten alle borgmestre er med

Ulrik Wilbek har været med til at tage kontakt til samtlige jyske borgmestre for at bede om deres støtte til Hærvejsmotorvejen.

Bortset fra en stribe østjyske borgmestre, står stort set hele Jylland nu bag kravet om at få bygget motorvejen, og det er nye toner i snakken om det store byggeprojekt, lyder det fra Hærvejskomiteen.  

- Det er ret epokegørende, fordi vi netop kan sige, at det faktisk er det meste af Jylland, der står bag det her ene projekt. Det har vi ikke kunne sige tidligere med så høj en stemme, som vi kan nu, siger Henrik Hansen, der er erhvervsdirektør og sekretariatschef for Hærvejskomiteen i Viborg.

Holstebros borgmester, H.C Østerby (Soc.dem.), er blandt de borgmestre, som kan se idéen i at føre motorvejsplanerne ud i virkeligheden.

- Jeg synes, det er et spændende forslag, og jeg synes, det giver mening at få en ny korridor op igennem Jylland. Så det vil jeg gerne være med til at bakke op om, lyder det. 

- Der er i allerhøjeste grad grund til optimisme

Den store opbakning til den nye motorvej giver også genlyd på landspolitisk plan, fortæller Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Der er i allerhøjeste grad grund til optimisme. Vi har brug for at fremtidssikre kapaciteten på vejnettet i nord og syd, og vi har også brug for at sikre noget udvikling længere mod vest i Jylland. Derfor er det rigtig godt, at så mange borgmestre, og dermed kommuner, bakker op om det her projekt.

- Det her er i den grad med til at sætte turbo på, siger Kristian Pihl Lorentzen. 

Hærvejsmotorvejen anslås at komme til at koste 20 milliarder kroner.

4:29
Ulrik Wilbek indhenter massiv støtte fra sine jyske borgmester-kolleger til kravet om en ny midtjysk motorvej.