Fastholder havmøller trods protester

Havmøllepark ødelægger kystturisme, mener Ferieudlejernes Brancheforening. Også grundejerne er imod ny havmøllepark ved Hvide Sande

VINDMOLLE.jpg

Politikerne i Ringkøbing-Skjern kommune fastholder opbakningen til en kystnær havmøllepark mellem Søndervig og Hvide Sande, på trods af massiv modstand fra både lokale beboere, erhvervsliv og Ferieudlejernes Brancheforening, skriver Jyllands-Posten.

- Vi har lige holdt møde i økonomiudvalget og anbefaler stadigvæk, at projektet realiseres, og at der udstedes et kommuneplantillæg, der tager højde for de nødvendige linjeføringer i forbindelse med kabler og lignende, siger borgmester Iver Enevoldsen (V) til avisen og tilføjer:

- Vi vurderer, at det samlet set vil være et plus for kommunen, og vi tror heller ikke, at det vil skade turismen.

Både i Sammenslutningen af sommerhusejere på Holmsland Klit og den landsdækkende Feriehusudlejernes Brancheforening er der stor modstand mod projektet, som de frygter vil koste turister.

...nu risikerer vi en massiv visuel forurening både nat og dag i en af kronjuvelerne i den danske natur

- Man forventer en nedgang på 10 procent af en omsætning på tre milliarder kroner. Det vil sige 300 millioner kroner, der svarer til cirka 300 arbejdspladser. Og det er altså noget mere end de 10-20 arbejdspladser i Hvide Sande, som politikerne forventer, at der bliver skabt i forbindelse med projektet, siger Thue Amstrup-Jørgensen, der er formand for Sammenslutningen af sommerhusejere på Holmsland Klit til Jyllands-Posten.

Også på landsplan møder projektet modstand.

- Vi får 200 til 225 meter høje møller meget tæt på land, og det er ødelæggende for et helt unikt område i Danmark. Turisterne ønsker fri og uberørt natur, og nu risikerer vi en massiv visuel forurening både nat og dag i en af kronjuvelerne i den danske natur, siger Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør i feriehusudlejernes Brancheforening til avisen.

Til foråret bliver det afgjort, hvor de nye havmølleparker kommer til at ligge. I alt seks områder er i spil, og Havmøllepark Vestrehav Syd er blandt favoritterne.