Fra by til land: - Familien sagde, vi var smågale, da vi flyttede herud

Hænderne er ikke skruet på til tømmerarbejde. Alligevel valgte Claus Frohn og Jacob Pedersen at skifte lejligheden i byen ud med en ejendom på en mark ved Ørslevkloster.

Claus Frohn og Jacob Pedersen elsker livet på landet, hvor de flyttede til i 2011.
Claus Frohn og Jacob Pedersen elsker livet på landet, hvor de flyttede til i 2011.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Vi var helt enige om, at her skulle vi absolut ikke bo. 

Så klar var meldingen fra Claus Frohn. Men han og partner Jacob Pedersen endte alligevel med at købe huset. 

Historien om Claus Frohn og Jacob Pedersens butik ved Ørslevkloster tager sin begyndelse ved en anderledes fremvisning. Her så de to partnere, hvordan huset trængte til en kærlig hånd. Da de bevægede sig om i haven, der var tilgroet, fik de øje på noget andet. Noget der fik dem til at skrive under på købsaftalen.

- Vi så vandet og skoven, det gjorde os helt sikre i valget, lyder det fra Claus Frohn. 

- Vores familie sagde, at vi var smågale. Der var ingen af os, der havde hænderne skruet rigtigt på til det håndværksmæssige, fortæller Jacob Pedersen. 

Claus Frphn går op i selv de mindste detaljer. 
Claus Frphn går op i selv de mindste detaljer. 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Til trods for familiens bekymring kastede de to sig ud i huskøbet. Fire års restaureringsprojekt gik i gang. Det kulminerede med åbningen af første butik i 2011, et drivhus med krukker. 

Blod på tanden

Er der interesse for en butik helt herude? Kommer der nogen, hvis vi sælger krukker? Spørgsmålene og bekymringerne var mange hos de to forud for åbningen. Bekymringerne forsvandt hurtigt på en åbningsdag med 80 besøgende. Derfra er det gået slag i slag med udviklingen af projekterne. 

Aktuelt har de to travlt med at arrangere forårsevents, et initiativ skabt i sampil med kunder og samarbejdpartnere. De var så glade for de mange julebegivenheder, at de savnede lignende tiltag i forårsmånederne. 

- Vi samarbejder med butikker i Skive. Eksempelvis en blomsterbutik, der så bruger vores lokaler til at vise tips og trends frem til årstiden. Det sker med det vi har i butikken kombineret med deres egne ting, forklarer Claus Frohn. 

Mad i privaten er seneste initiativ i butikken. 
Mad i privaten er seneste initiativ i butikken. 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det, de to indehavere mangler i færdigheder rent håndværkermæssigt, har de i kreativitet. Ofte har ideerne været langt flere, end hvad der var realistisk muligt på kort sigt. De to partnere har dog et godt match i hinanden. Claus er idemanden, der hele tiden vil frem. Jacob er den, der holder igen. 

- Jeg er projektleder i mit arbejde, det er mit DNA. Mit fokus er på, hvad kan gå galt? Har vi en plan b? Når Claus lufter en strøtanke, så går mit analysearbejde automatisk i gang. Det kan godt give lidt knaster, fortæller Jacob Pedersen. 

Varm modtagelse

En ting var selve projektet med hus og have, noget helt andet var konstraten mellem by og land. For både Claus Frohn og Jacob Pedersen var spændte på, hvordan de to ville blive modtaget i et lille lokalsamfund. 

- Der gik ikke lang tid, før den første nabo kom forbi. Claus ringede og sagde, der står en i køkkenet, og spørger om du kan spille dilettant. Hvor pokker ved de det fra, tænkte jeg, forklarer Jacob Pedersen. 

De har begge igennem livet kæmpet med deres egen identitet. Derfor havde de også ro i maven i forhold til, hvordan de blev modtaget i deres ny hjemby langt ude på landet. Modtagelsen har været varm, både fra naboer og kunder. Masser af arrangementer er i kalenderen de kommende måneder. 

Det afholder dog ikke Claus fra at tænke nye tanker. Planen er at åbne en Cafe, hvor gæsterne i butikken kan spise. Den plan skal dog lige igennem projektleder Jacob, inden den bliver ført ud i livet. 

8:26
Se hele indslaget om det kreative par fra Ørslevkloster her.