Efter kritik af politiets indsats: Nu er cykeltyv anholdt

Da politiet ikke reagerede på cykelhandlerens henvendelse, efterlyste han selv tyven på Facebook. Nu er tyven anholdt

Cykeltyveri

Politiet har anholdt den 23-årige mand fra Salling-området, der for to uger siden stjal en specialcykel til en værdi af 72.000 kroner fra en cykelhandler i Holstebro.

- Det er da dejligt at høre, at der endelig er blevet gjort noget. Så håber jeg da bare, at jeg også snart får cyklen tilbage, siger Henrik Hornstrup, der er indehaver af cykelforretningen HV Care i Holstebro, da TV MIDTVEST ringer og fortæller ham nyheden.

Måtte selv efterlyse tyven

Cykeltyveriet fik meget opmærksomhed, da ejeren valgte selv at efterlyse tyven med navn på Facebook, fordi politiet ifølge ham ikke gjorde noget ved sagen.

Tyven havde nemlig efterladt sit pas hos cykelhandleren i depositum, da han lånte den dyre specialcykel til en prøvetur, og det burde derfor have været forholdsvis nemt for politiet, at køre ud og anholde ham.

Først da cykelhandleren offentliggjorde mandens navn på Facebook, og flere medier omtalte sagen, skred politiet til handling.

- Det er jo ærgerligt, at det skal være på den måde. I mine øjne er det jo bare for politiet at køre ud til manden. Han er ikke vanskelig at finde. Men det er jo politiet, der prioriterer sagerne, og det her tyveri var åbenbart ikke vigtigt, siger Henrik Hornstrup.

I en pressemeddelelse beklager Midt- og Vestjyllands Politi forløbet:

- Tyveriet af cyklen blev oprindeligt anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro den 3. marts 2017. Ved en fejl blev sagen ikke prioriteret korrekt ved anmeldelsens indgivelse. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi nu fremskyndet den videre efterforskning af sagen, skriver politikommissær Lars Mikkelsen.

Sigtet for andre cykeltyverier

Udover tyveriet af cyklen i Holstebro er den 23-årige mand også blevet sigtet for 28 andre forhold, der er begået over hele landet.

I januar fik Fri Bikeshop i Struer for eksempel også stjålet en specialcykel til en værdi af 16.000 kroner af den samme mand med samme fremgangsmåde.

Her havde manden ud over sit pas også afleveret et buskort og en telefon i depositum for en prøvetur.

Cyklerne er væk

Da politiet ransagede mandens bopæl lykkedes det dog ikke for dem at finde de to specialcykler.

Henrik Hornstrup har udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, som kan finde cyklen. Cyklen er en "Cannondale Scalpel Si Team".

Den 23-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag ved retten i Holstebro.