Politi og brandvæsen er klar til VM

Politiet har forberedt sig i et år, og de er sammen med brandvæsenet helt klar til at håndtere alle scenarier til ishockey VM.

Foruden politi og brandvæsen var Visit Herning, restauratørere og andre aktørere med til mødet i dag. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Ishockey VM går i gang den 4. maj i Herning, og sikkerhedsmyndighederne er så småt ved at have alle detaljerne på plads. Tirsdag var de samlet i Herning.

- Det her er et kæmpestort arrangement, hvor der er rigtig mange interesser i, siger Morten Bujakewitz, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Et stort arrangement betyder også, at alle aktørerne er presset på ressourcerne, men hos Brand og Redning MidtVest er der ingen ko på isen.

- For os er det her ikke anderledes end en ganske almindelig koncert eller et arrangement i messecenteret, siger Lars Stensbjerg, leder, operativt beredskab, Brand og Redning MidtVest.

Hos politiet har de dog forberedt sig på de store menneskemængder og de værst mulige scenarier i over et år.

- Når der er mange mennesker samlet er der en fare for, at man kan komme til at mase hinanden. I sidste ende er det et terrorscenarie, siger Morten Bujakewitz, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Herning er den mindste by, der nogensinde har stået for et VM i ishockey. Midt- og Vestjyllands Politi har dog valgt ikke at hente hjælp udefra.

02:20 Luk video