HIK-formand har arbejdet som frivillig 17 timer i døgnet under VM

Herning Ishockey Klubs formand, Michael Mølgaard, har arbejdet som frivillig leder i døgndrift under VM-slutrunden i Herning.

Michael Mølgaard, der til daglig er formand i HIK, har som områdeleder koordineret 50 frivillige i kulissen ved VM.
Michael Mølgaard, der til daglig er formand i HIK, har som områdeleder koordineret 50 frivillige i kulissen ved VM.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Et par hektiske ishockey-uger er ved nå til sin ende i Herning.

I kulissen har frivillige kræfter sørget for, at mesterskabet er blevet afviklet i god ro og orden og med styr på tingene. Faktisk har der været omkring 500 frivillige hænder tilknyttet eventen på den ene eller den anden måde. Lige fra parkeringsvagter til billetkontrollører.

De store ishockeystjerner er også blevet serviceret af frivillige kræfter under turneringen.

En indsats, områdeleder Michael Mølgaard, der til daglig er formand i Herning Ishockey Klub, sammen med sin makker Lars Bach har stået i spidsen for. I en grad så de nærmest har boet i Boxen i de seneste uger.

- Har aldrig oplevet noget som det her

HIK-formanden erkender, at det har været hårdt. Mange af hans arbejdsdage er begyndt klokken 07.00 om morgenen og sluttet 17 timer senere ved midnatstid.

Omvendt kan han uden at blinke sige, det har været det hele værd, for verdensmesterskabet har givet oplevelser for livet.

- Jeg har været i ishockeymiljøet i 40 år og set en masse verdensmesterskaber, men jeg har aldrig oplevet noget som det her. Det har været en helt fantastisk og vild oplevelse for mig. Jeg havde på forhånd sagt, at hvis jeg skulle lave frivilligt arbejde herude, så ville jeg stå for noget, hvor jeg skulle være på herude hele tiden. Og det må man sige, jeg har været. Jeg har lært så meget, som jeg kan tage med mig hjem til HIK (Herning Ishockey Klub, red.). Jeg er blevet mange, mange erfaringer rigere, siger Michael Mølgaard.

Under sig har han haft 50 frivillige, der alle har hjulpet til med at efterkomme ishockeyspillernes ønsker. Folk fra mange forskellige lande i Europa har været en del af områdelederens hold af frivillige. Ja, der er sågar en enkelt, som har taget ture hele vejen fra Canada for at være med.

- Jeg er simpelthen så imponeret over indstillingen af alle de frivillige. Jeg har hele tiden skulle sætte dem i gang med opgaver. Ting, der normal tager fem timer at klare, har de klaret på to. Så jeg har næsten været nødt til at sige til dem, at de lige måtte tage en slapper, fordi de har været så dedikerede, lyder det.

Det finske landshold krævede koldtvansbad – men fik det ikke

Selvom al ishockeyen er blevet spillet inde i Boxen lige ved siden af Michael Mølgaards arbejdsområde, har han ikke for alvor haft tid til at kigge med. Der har ganske enkelt været for travlt med at koordinere i kulissen.

Til gengæld har han oplevet nogle af verdens bedste ishockeyspillere på nærmeste hold omkring deres omklædningsrum.

- Vi er kommet tæt på spillerne under slutrunden. Ikke mindst fordi de har fundet ud af, at de kunne regne med os. Vi har forsøgt at leve op til alle deres ønsker.

Trods ihærdigheden har det dog ikke været muligt at imødekomme alles ønsker.

- Der var lige en situation omkring et koldtvandsbad, som finnerne gerne ville have ind i deres omklædningsrum. Der var vi simpelthen nødt til at sige fra. De 140 kvadratmeter store kasser, som holdene har haft omklædningsrum i, er ikke gearet til det, så vi var nødt til at tale dem fra idéen. Men vi har ikke oplevet nogle sure miner af den grund, smiler Michael Mølgaard.

Håber ishockeysporten kommer til at vokse i Herning

Det helt store spørgsmål er så, om mesterskabet kommer til at smidte vedvarende af på ishockeyinteressen i Herning. Og om et nyt stort kuld af kommende ishockeyspillere står klar til at prøve kræfter med sporten efter sommerferien.

Michael Mølgaard håber, Herning Ishockey Klubs omkring 400 medlemmer bliver til flere, men han tør ikke spå om, hvorvidt det kommer til at ske.

- Vi har hørt fra nogle håndboldfolk i området, at det bestemt ikke kommer af sig selv. Og de har trods alt prøvet at have en del slutrunder.

- Men vi kan i hvert fald tage med os, at endnu flere har kendskab til ishockey nu end før. Det kan også gå hen og give mere interesse for Herning Blue Fox på sigt, siger Michael Mølgaard.

Når den sidste kvartfinale er spillet i Herning sent torsdag aften skal den resterende del af verdensmesterskabet afvikles i København, hvor finalen spilles på søndag.