Frans Nielsens straffeslag sikrer Danmark to VM-point

I en gyserkamp sikrede ishockeylandsholdet sig to vigtige VM-point med en 3-2-sejr over Tyskland.

Jesper Jensen bringer Danmark foran 1-0 i åbningskampen mod Tyskland.

Det danske ishockeylandshold er kommet et skridt nærmere målet om en kvartfinaleplads ved VM på hjemmebane.

På det, som Danmarks Ishockey Unions formand, Henrik Bach Nielsen, kaldte den største dag i dansk ishockeys historie, fik det danske hold en fin start med en sejr på 3-2 over Tyskland efter straffeslag.

Eksperten og Herningdrengen Frans Nielsen sørgede for den eneste scoring i straffekonkurrencen, som sikrede to point og gør Danmark bedst i det indbyrdes regnskab med Tyskland.

Flot premiere

Danskerne leverede i store perioder en koncentreret og viljestærk indsats og profiterede af et meget effektivt powerplay, der stod bag de to scoringer i ordinær tid.

Jesper Jensen åbnede scoringen efter en lille halv time, da han klappede til pucken på Jesper Jensen Aabos tværpasning. Og mod slutningen af anden periode var det Frederik Storms tur til at score i overtalsspil efter et frækt forarbejde af sin "tvilling" fra Malmø Nichlas Hardt.

På forhånd var der talt meget om den atmosfære, der ventede de danske spillere i en arena med omkring 10.000 forventningsfulde landsmænd. Men anført af Peter Regin gav førstekæden Danmark en god start, og hjemmeholdet så ikke ud til at være hæmmet af premierenerver.

I målet udstrålede Frederik Andersen den håbede ro. Stjernekeeperen fra Toronto var sikkerheden selv, de gange tyskerne kom i farlige situationer i en uhyre jævnbyrdig første periode.

Da Andersen endelig blev passeret midt i mellem de to første danske scoringer, var han uheldig at blive pløjet ned af en holdkammerat og ude af stand til at komme på benene, inden Leon Draisaitl havde gjort det til 1-1.

Det var en dukkert kort efter Jesper Jensens åbningsmål, der havde udløst et jubelbrøl i den store arena, hvor publikum gav hjemmeholdet fin støtte i en meget vanskelig kamp.

Landstræner Jan Karlsson mønstrede det ventede mandskab med flot bredde og fire kæder med power og kvalitet.

Herningdrengen Frans Nielsen blev kampens helt store helt, da han scorede kampens eneste straffeslagsmål.

Frans Nielsen gjorde det fornuftigt som det kloge hoved mellem aggressive Hardt og Storm, og i førstekæden var Nicklas Jensen adskillige gange nærgående.

Kæden bliver formentlig kun stærkere, efterhånden som Oliver Bjorkstrand lærer sine makkere endnu bedre at kende.

NHL-forwarden viste sine kvaliteter i glimt og gjorde sig bemærket med et par farlige sologennembrud i anden periode.

Det danske hold så ud til at være i fin kontrol, da det ni minutter før tid blev fanget i et tysk kontrastød, hvor Yasin Ehliz kunne presse pucken ind bag Frederik Andersen til 2-2.

Mod slutningen steg spændingen yderligere, da begge hold jagtede en afgørelse og fuldt hus med tre point.

Men der skulle altså straffeslag til, før Frans Nielsen havde sikret Danmark sejren.

Allerede lørdag skal Danmark på isen igen, når holdet skal op imod et stærkt amerikansk mandskab.