Foreløbig VM-trup: Knap halvdelen har en fortid i Herning

Den foreløbige 26 mand store trup, der er udtaget til VM i ishockey i Herning, tæller 11, der spiller eller har spillet i Herning.

Frans Nielsen er en af 11 Herning-drenge, der er udtaget til VM i ishockey. Han fik sin ishockey-opdragelse på Kvik Hockey Arena, hvor hans lillebror Simon Nielsen i dag vogter målet for Herning Blue Fox. Foto: Ritzau Scanpix / Bruce Bennett

Det danske ishockeylandshold er gået i træningslejr på Kvik Hockey Arena i Herning forud for VM i ishockey, der begynder på fredag. Knap halvdelen af spillerne kender isen i Herning ekstra godt.

Den foreløbige 26 mand store trup tæller nemlig i alt 11 mand, der spiller eller har spillet ishockey i Herning.

- Det er ikke noget nyt. Der plejer at være en del fra Herning, og vi har alle spillet sammen på et eller andet tidspunkt. Det er hyggeligt at komme hjem, og vi nyder at være her og træne på vores gamle hjemmebane, hvor vi har brugt ufatteligt mange timer. Nu glæder vi os bare til VM, siger Peter Regin, der er en af de gamle Herning-drenge og nu ny kaptajn på ishockeylandsholdet.

NHL-målmanden Frederik Andersen, der mandag landede fra Toronto og stødte til truppen, og NHL-spilleren Frans Nielsen, som var den første danske ishockeyspiller, der fik en kontrakt i NHL, verdens bedste ishockeyliga, er også gamle Herning-spillere, som nu er vendt hjem for at spille VM.

Læs også Stefan Lassen klar til VM i sin fødeby: - Det største nogensinde

- Vi får internationalt rutinerede spillere ind i en rigtig stærk og bred trup, som er blandt de stærkeste, vi på papiret har stillet til et VM, hvis vi kigger på meritter og erfaring, siger sportschef Jesper Duus i en pressemeddelelse fra Ishockeylandsholdet.

Flere nye ansigter i truppen

Flere nye ansigter stødte til landsholdstruppen søndag og mandag. Nemlig Herning Blue Fox-målmanden Simon Nielsen og kaptajnen Daniel Nielsen. Også de nykårede mestre fra Aalborg, som Blue Fox tabte til i finalen for en uge siden, har fået deres kaptajn, Julian Jakobsen, udtaget.

Mandag formiddag landede Mads Christensen, den nykårede tyske mester fra München, i Danmark, efter at have vundet sit mesterskab nummer 11 i karrieren. Mads Christensen begyndte også sin ishockeykarriere i Herning.

Målmandssituationen evalueres de kommende dage. Det er fortsat uafklaret, om Oliver Bjorkstrand, der er færdig i slutspillet i NHL med Columbus Blue Jackets, støder til den danske trup.

Læs også Målsætning nået: Over 300.000 billetter solgt

Danmark spiller tirsdag aften kl. 20.30 testkamp mod USA, som de er i gruppe med til VM. Den første kamp til VM er på fredag kl. 20.15 mod Tyskland.

Ud over Tyskland møder Danmark også Canada, Finland, USA, Norge, Letland og Sydkorea i gruppe B, hvor de fire bedste hold går videre til kvartfinalerne.

- Vi kan gøre os forhåbninger om et godt resultat i puljespillet, og glæder os i den grad til at spille åbningskamp på fredag mod Tyskland, siger Jesper Duus.

Det er første gang, at A-VM i ishockey spilles i Danmark. De danske ishockeyherrer spiller samtlige gruppekampe i Jyske Bank Boxen i Herning.

De 11 Herning-drenge i truppen er: Frederik Andersen, Simon Nielsen, Georg Sørensen, Frans Nielsen, Peter Regin, Stefan Lassen, Morten Poulsen, Nicklas Jensen, Daniel Nielsen, Mads Christensen og Patrick Bjorkstrand.

00:48

Peter Regin, som fik sin ishockey-opdragelse i Herning, nyder at være tilbage i byen, hvor det fra på fredag gælder VM på hjemmebane.

Luk video

Den foreløbige danske VM-trup

Målmænd
Frederik Andersen, Toronto (NHL)
Simon Nielsen, Herning (DEN)
Sebastian Dahm, Iserlohn (GER)
George Sørensen, Södertälje (SWE)

Forsvar
Daniel Nielsen, Herning Blue Fox (DEN)
Stefan Lassen, Pelicans (FIN)
Matias Lassen, Malmö Redhawks (SWE)
Oliver Lauridsen, Jokerit (KH L)
Emil Kristensen, KooKoo (FIN)
Philip Larsen, Salavat Yulaev Ufa (KHL)
Jesper Jensen Aabo, Jokerit (KHL)
Nicholas B. Jensen, Bremerhaven (GER)

Angreb
Frederik Storm, Malmö Redhawks (SHL)
Patrick Bjorkstrand, Nürnberg Ice Tigers (DEL)
Mads Christensen, Red Bull München (DEL)
Nicklas Jensen, Jokerit (KHL)
Morten Madsen, Karlskrona HK (SWE)
Julian Jakobsen, Aalborg Pirates (DEN)
Morten Poulsen, HC Innsbruck (AUT)
Jesper Jensen, Brynäs (SWE)
Nichlas Hardt, Malmö Redhawks (SWE)
Mathias Bau Hansen, Hershey Bears (AHL)
Frans Nielsen, Detroit Red Wings (NHL)
Patrick Russell, Bakersfield Condors (AHL)
Nicolai Meyer, Troja-Ljungby (SWE)
Peter Regin, Jokerit (KHL)
09:41

Herning forbereder sig på et historisk ryk ind, når VM i ishockey, det største sportsevent i Danmark, kommer til byen.

Luk video