Ulrik Wilbek efter VM-triumf: - Det her er toppen af, hvad vi har set fra herrelandsholdet

Dagen efter VM-sejren vælter det ind med roser til herrelandsholdet. Også en tidligere landstræner er imponeret.

Officielt har han selv lagt håndbolden på hylden og i stedet kastet sig over politik og borgmestergerningen i Viborg.

Men Ulrik Wilbek har alligevel fulgt håndboldherrernes indsats ved VM, og dagen efter guldet blev sikret med en overbevisende sejr over Norge foran 15.000 tilskuere i Herning, har den tidligere landstræner kun rosende ord at sætte på præstationen. 

-  Der er ingen tvivl om, at det her er toppen af, hvad vi har set fra herrelandsholdet. Ti kampe, ti sejre, ingen spændende kampe – det er et hold, der topper lige nu.

- Vi havde alle titlerne for kvinderne, og vi havde to af de tre titler for mændene, OL og EM. Og nu kom VM-titlen så også, efter at vi i nyere tid har været i to finaler, så det var fuldstændig fantastisk. Og det var også en fantastisk oplevelse, at det så sker på hjemmebane og i nogle rammer, hvor alle tilskuere var klar til at feste og fejre, lyder det fra Wilbek. 

Landstrænerens indsats var perfekt

Også når det kommer til specifikt den danske landstræner, Nikolaj Jacobsens, indsats, er Ulrik Wilbek utvetydig. 

- Nikolajs præstation er der kun en ting at sige om – den har været perfekt. Det er jo sjældent, at man går perfekt gennem en turnering. Det er sjældent, man ikke taber en kamp. Det skete her. Der var ikke nogen nederlag. Det var en fuldstænding perfekt præstation fra Nikolajs side.

quoteNikolajs præstation er der kun en ting at sige om – den har været perfekt

Ulrik Wilbek, tidligere landstræner og nuværende borgmester 

De to herrer kender hinanden godt. Nikolaj Jacobsens trænerkarriere begyndte i 2004, hvor han under træner Wilbeks vinger fungerede som spillende assistenttræner i Viborg HK.

- Så fik han nogle hold selv i den danske liga, og så kom han til Bundesligaen, og nu er han så med landsholdet. Han har en fantastisk håndbold-viden. Han er behagelig at være sammen med. Han er jovial. Spillerne kan godt lide ham, og han er arbejdssom, så han har hele pakken, siger Ulrik Wilbek. 

Se hele interviewet med borgmesteren i toppen af artiklen. 

Ulrik Wilbek tøver ikke med at kalde det danske herrelandsholds VM-guld for noget af det flotteste