Håndbold VM er kæmpe publikumssucces

Folk valfarter til håndboldkampene i Royal Arena og i Boxen, hvor Danmark spiller sine hjemmekampe.

Over 150 norske fans varmer op på en pub i Herning inden aftenens brag mod Danmark i Boxen. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Vi er voldsomt overvældede. Det er meget meget større, end vi havde turde håbe på. 

Så tydelig er meldingen fra Henrik Jacobsen, der er direktør i Dansk Håndbold Forbund.

Torsdag aften skal de danske håndboldherrer forsøge at nedlægge Norge ved Håndbold VM. En turnering der i den grad har trukket folk til både skærmene og de to arenaer i København og ikke mindst Herning, hvor Danmark spiller sine gruppekampe. 

- Vi synes helt klart, at det er super vigtigt at komme op og støtte det danske landshold i den kamp her, og vi skal nok visene nordmændene hvem, der er bedst, lyder det fra Dan Hansen, der har taget turen til Boxen fra Kolding.

Og vennen Frey Rudniak fra Vejen bakker op:

- Når det handler om VM, og det foregår i Danmark, så giver det bare et ekstra boost til hele Danmark.

Publikumsmagnet på hjemmebane

Knap 170.000 har indtil videre set kampene i Boxen og Royal Arena. Torsdagens brag mod Norge har også trukket mange fra nabonationen til Herning. På en pub i Herning er 150 samlet til fest inden kampstart.

- Vi elsker Danmark, lyder det fra Anita Johnsen, der har taget turen fra Norge for at bakke op om sit landshold, som hun håber vinder aftenens nabobrag.

- Og må det bedste hold vinde! Og vi er ligeglade, hvis vi taber... Næsten, griner hun. 

01:41

VM turneringen er en uge gammel og har fået rigtig godt fat i seerne. Men også publikum sværmer omkring de to arenaer i København og ikke mindst Herning, hvor der altså bliver spillet i aften. Indtil nu har godt 170.000 set kampene live. Her skal I møde nogle af dem der med garranti skal til håndbold i aften. Vi skal en tur på bar.

Luk video
08:08

Se hele aftenens live-dækning fra Boxen i Herning.   

Luk video