Håndbold: Markussen imponerede stort i VM-test

Nikolaj Markussen fra Bjerringbro-Silkeborg var kampens spiller i testkampen mod Ungarn. Der var også store roser til Nikolaj Øris.

Nikolaj Markussen scorede seks mål mod Ungarn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De midt- og vestjyske spillere i VM-truppen viste sig fra deres allerbedste side, da håndboldherrerne torsdag aften vandt med hele 33-19 over Ungarn i en testkamp i Aarhus.

Læs også Håndbold: BSV-profil hasteindkaldt til VM-lejren

Bjerringbro-Silkeborgs venstreback Nikolaj Markussen blev dansk topscorer med seks mål, og TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard udnævner ham uden tøven til kampens spiller.

Nyegaard kvitterer med topkarakterer seks, der står for høj klasse.

- For det første rev han boldene ind og Ungarns forsvar fra hinanden, og han var jo fuldstændig suveræn i overtalsspillet - som så mange gange før - men der skal alligevel noget til at spille det til 100 procent. Om han så spillede andre fri eller selv scorede, var det med meget stor autoritet. Stor landskamp. Det lover godt for, at han kan blive den figur ved VM, som vi alle håber på, skriver Nyegaard på TV 2 Sport.

Øris scorede fem på fem

Også Markussens holdkammerat, højrebacken Nikolaj Øris Nielsen, spillede en flot kamp og scorede fem gange i storsejren. Øris kan se frem til at spille en stor rolle ved VM på hjemmebane efter, at Nicklas Kirkeløkke er blevet skadet, og Nyegaard uddeler her endnu topkarakter.

- Han faldt så fremragende ind i spillet og var så autoritær, skudteknisk stærk og scorede fem på fem, så jeg må give et sekstal, skriver håndboldeksperten.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen var godt tilfreds med indsatsen fra Øris. 

- Han var virkelig skarp på sine skud, og det får vi brug for fra distancen, sagde landstræneren til Ritzau.

Der blev også spilletid til BSVs højrefløj Johan Hansen, der er hentet ind som afløser for en småskadet Hans Lindberg. Han får karakteren fire af Bent Nyegaard.

Danmark spiller den første kamp ved VM den 10. januar mod Chile.

Nikolaj Øris Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix