Finalebilletterne til VM i herrehåndbold er revet væk

14.000 har købt billet til VM-finalen i Herning. Generalsekretær tror på dansk finaleplads.

Mads Mensah, Simon Hald, Rene Toft Hansen og Henrik Møllgaard under træningen i Royal Arena onsdag den 9. januar. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Alt udsolgt til finalen!

Det er meldingen fra Dansk Håndbold Forbund på dagen, hvor VM i herrehåndbold fløjtes i gang på dansk grund.

Når mere end 14.000 synger med på nationalsangen uden musikledsagelse, så rejser hårene sig.

Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund

- Vi er i den herlige situation, at der ikke er flere billetter til finalen. Interessen har været så stor, at billetterne er revet væk, fortæller Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund til DR P4 Midt & Vest.

02:17

Se også: De danske stjerner var samlet for at finpudse formen i Herning.

Luk video

VM-finalen spilles den 27. januar i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor der er plads til godt 14.000 fans. En opgørelse fra Dansk Håndbold Forbund viser, at langt de fleste billetter er købt af danskere. I mindre antal har norske og tyske håndboldfans købt billet.

- Det bliver en stor oplevelse. Når mere end 14.000 synger med på nationalsangen uden musikledsagelse, så rejser hårene sig. Vi oplevede det i 2014 under EM og til kvindernes VM i 2015. Det er en helt unik oplevelse, siger Morten Stig Christensen, der dermed afslører, at han også håber og tror på dansk finaleplads.

Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, tidl. håndboldspiller, Morten Stig Christensen, Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Måske ekstra billetter til salg

Han kan ikke udelukke, at der kommer ekstra VM-finalebilletter til salg. Det internationale håndboldforbund, IHF, råder over et mindre antal billetter, som forbundet muligvis ikke gør brug af. Chancen for at købe i løssalg er dog forsvindende lille.

Pas på billethajer.

Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund

- Enkelte sæder hist og pist kan blive ledige, men de bliver tilbudt folk på venteliste, siger Morten Stig Christensen.

Han advarer derfor imod at købe billetter andre steder end hos Ticketmaster, som er den officielle udbyder af billetter.

- Pas på billethajer. Man skal ikke give sig i kast med de potentielle billetter, der kan være i omløb.

Danmarks åbningskamp i aften mod Chile i København er også udsolgt, men der er stadig enkelte billetter at hente til de andre danske kampe i Boxen i Herning.

Der er også muligt at følge Danmarks VM-kampe samt finalen på DR og TV2.