Tidligere ansat afhørt foran fnysende stutteriejer: - Han stirrede på mig hele tiden

Stutteri-ejer og tidligere ansat stod fredag ved Retten i Viborg ansigt til ansigt, for første gang siden beskyldninger om vanrøgt fik sagen mod det kritiserede Viegård Stutteri til at rulle. Få alle detaljer i livebloggen.

Det var beskyldninger om vanrøgt fremsat af Tyrell Cotant, tidligere ansat på Viegård Stutteri, der fik sagen mod det midtjyske stutteri til at rulle.
Det var beskyldninger om vanrøgt fremsat af Tyrell Cotant, tidligere ansat på Viegård Stutteri, der fik sagen mod det midtjyske stutteri til at rulle.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Til fnys og hovedrysten fra stutteriejer John Byrialsen blev amerikanske Tyrell Cotant, der tidligere har været ansat på det omdiskuterede Viegård Stutteri, afhørt ved Retten i Viborg som et led i efterforskningen af forholdene på det midtjyske hestestutteri.

Det sker, efter Tyrell Cotant, der er tidligere ansat på stutteriet ved Skals, i juli gik ud med en offentlig kritik af stutteriets ejer, der indeholdt beskyldninger om misrøgtede heste, trusler og besiddelse af skydevåben.

De oplevelser skulle han fredag beskrive ved afhøringen, hvor Viegård Stutteris direktør, John Byrialsen, altså også deltog med sin advokat.

Du kan læse, hvad der kom frem i retten, og hvilke reaktioner det gav, i livebloggen herunder.

15. sep kl. 11:25

Livedækningen slutter

Både Tyrell Cotant, John Byrialsen, hans forsvarer og specialanklager Ulrik Panduro samt de enkelte sympatisører, der var mødt op foran retsbygningen, har nu forladt stedet.

Dermed lukker vi også ned for vores livedækning af sagen.

TV MIDTVEST følger naturligvis sagens udvikling.

Tak for at følge med.

15. sep kl. 11:11

Anklager regner med, at efterforskningen fortsætter længe endnu

Specialanklager Ulrik Panduro vil efter retsmødet ikke udtale sig om, hvad han mener, dagens afhøring kommer til at betyde for sagen.

- Jeg vil ikke kommentere på selve indholdet af den forklaring, han gav i retten i dag. Den forklaring, vi får nu, får vi en retsbog på, og så vil det indgå i vores efterforskning, som et bevis i sagen.

Kommer der en retssag?

- Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Nu er vi i gang med en omfattende efterforskning i sagen. Jeg regner med, at den fortsætter et godt stykke tid endnu, siger specialanklager Ulrik Panduro efter dagens afhøring.

15. sep kl. 10:59

Stor dag for demonstrant

Foran retsbygningen er Dorthe Braüner Jensen dukket op. Hun er formand for foreningen Stop vanrøgt af dyr bag hegn, og hun har stået i spidsen for flere demonstrationer. 

- Jeg er jo lykkelig over, at det her har fundet sted. Det er bare en stor dag for mig, siger hun til TV MIDTVEST.

- Det her betyder rigtig meget, for nu har vi noget konkret. Vi har hans vidneudsagn, som ingen kan løbe fra. Det er ikke noget, som John kan lyve om. Der er kommet noget fakta på bordet.

15. sep kl. 10:50

Følte sig nedstirret af Byrialsen

- Jeg føler mig lettet. Jeg forventede ikke at skulle i retten. Jeg var ret nervøs, siger Tyrell Cotant.

- Jeg har ikke set John Byrialsen, siden jeg tog afsted. Jeg ved, han ikke kan lide mig, og jeg kan ikke lide ham. Jeg kunne mærke, at han stirrede på mig hele tiden, siger han til TV MIDTVEST.

Tyrell Cotant
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST