05:51

Videoklip

Tekniknørdernes paradis i Lemvig og Holstebro

Tekniknørdernes paradis i Lemvig og Holstebro

Torsdag, 18. oktober 2018 - 22:24

Tim Kielstrup Madsen skriver: 
"
I en lille lukket trailer finder man tekniknørdernes paradis. En gruppe svæveflyvepiloter fra Lemvig/Holstebro-egnen er ved at færdiggøre en transportabel svæveflyvesimulator. Med midler fra Dansk Svæveflyveunion har de brugt 8 måneder på projektet. I efterårsferien mødtes flokken for at lægge sidste hånd på projektet, der skal fremvises ved den årlige svæveflyvekonference den 10. november i Fredericia.

Fra Dansk Svæveflyvehistorisk Klub har de fået et cockpit fra et veteransvævefly. Flyet er af typen K8 og blev bygget i 60'erne. Med LED lys i trailer og cockpit, suround sound med subwoofer lige bag piloten og et virvar af ledninger og IT-udstyr, var der dog ikke nostalgi, der prægede stemningen denne efterårsdag.

Entusiaster fra Condor-Danmark, der er en forening af E-sport svæveflyvepiloter, har bygget et gratis virtuelt dansk landskab sideløbende. Landskabet der er lavet til et pc program, der hedder Codor 2, dækker hele Danmark med satellitbilleder i høj opløsning samt de fleste danske flyvepladser med 3D-bygninger. Planen er at overføre det danske landskab til simulatoren som kan bruges til uddannelsen af fremtidige svæveflyvepiloter."

Har du også noget, du gerne vil dele med os?

Hvis du har oplevet noget sjovt, sødt eller spændende, så vil vi rigtig gerne se det.