04:14

Videoklip

Landsbyklyngen VestRum får elektriske delebiler

Landsbyklyngen VestRum får elektriske delebiler

Søndag, 31. marts 2019 - 0:21

Jette Meyer skriver: 
"
Landsbyklyngen VestRum, som er sognene Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø, har i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, Energi2020 &Coben, Ålborg Universitet samt ByensBil ApS startet projektet “Elektrisk VestRum”.
De næste 9 måneder får de 7 sogne stillet 3 dele elbiler, 4 fossil delebiler og en 9 pers. delebus til rådighed.
Projektet går ud på at få så mange forskellige til at køre i bilerne, og specielt her var elbilerne et trækplaster, og i skrivende stund er der allerede flere, der har booket en køretur i bilerne med batteri samt bussen. Arbejdsgruppen, som bla består af Carsten Meller, Palle Pedersen og Irvin Christensen, håber på, at når de 9 måneder er gået, så vil der være grundlag for, at nogle af bilerne eller bussen fortsat kan køre rundt i Landsbyklyngen.
I onsdags var der opstartsmøde i Tim Hallen, hvor repræsentanter fra kommunen, Ålborg Universitet, ByensBil, arbejdsgruppen, de lokale kontaktpersoner samt andre interesserede borgere deltog og blev guidet og vejledt i, hvordan konceptet kommer til at fungere. Der blev sparket dæk, bilerne blev studeret og der blev snakket om, hvad disse køretøjer kunne bruges til. Alle blev opfordret til at oprette sig som medlem, således bilerne kan komme ud og rulle på landevejene. Derfor var der vældig gang i mobilerne, så netværket kom på arbejde.
Efter det skønne kaffebord, skulle bilerne fordeles i sognene, og her kørte Michael Muldbjerg elbilen hjem på dens stamplads i No.
Ålborg Universitet vil løbende lave stastitik over, hvordan bilerne kører, hvilken aldersgruppe vælger at benytte delebil, hvad bliver de brugt til mm."

Har du også noget, du gerne vil dele med os?

Hvis du har oplevet noget sjovt, sødt eller spændende, så vil vi rigtig gerne se det.