X-Factor Martin er tilbage

Efter syv år uden en lyd, var X-Factor Martin fredag tilbage på scenen, da han præsenterede sin nye single til P3 Guld i København.

Siden den dengang 15-årige Martin Hedegaard fra Ørum ved Viborg vandt X-Factor i 2008, er det ikke meget man har hørt til den unge mand med den store stemme. Men til prisoverrækkelsen P3 Guld i Koncerthuset i København fredag aften, overraskede den nu 23-årige Martin Hedegaard endnu engang med sit talent, da han, foran et stående bifald fra piblikum, præsenterede sit nye kunstnernavn "Saveus" og sin nye single "Levitate Me."

- Jeg er vild med de universer, som ofte er grå, klaustrofobiske og dommedagsagtige. Den energi, der ligger i at ville forstå det mørke og triste, og længslen mod at blive løftet op imod noget åbenbarende, lyst og bedre, er enormt stærk, skriver Martin Hedegaard i en pressemeddelelse.

Fra Ørum til København

Martin er opvokset i byen Ørum ved Viborg, og det var da også her, hans musikkarriere for alvor tog fart. Efter sejren i sangkonkurrencen X-Factor i 2008 blev Martin Hedegaard et meget populært navn blandt danskerne. Han storhittede med førstesinglen 'The 1' og solgte efterfølgende 90.000 eksemplarer af debutaalbummet 'Show the World', hvilket gør Martin til den største salgssucces i showets danske historie. Men som årene er gået, er det unge talent mere eller mindre gået i glemmebogen. Med sin optræden fredag aften, viste han dog tydeligt, at pausen fra rampelyset bestemt ikke har betydet, at han har lagt musikken på hylden. Foruden sin egen, nye plade, så har Martin Hedegaard også haft en finger med i spillet hos andre kunstnere, som eksempelvis Shaka Loveless' hit "Dengang du græd."


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.