Wilbeks bøn til Viborgs cheftræner: Jeg håber du bliver

Viborg FFs cheftræner Jacob Neestrup rygtes på vej til FCK - men borgmester Ulrik Wilbek håber, at han bliver og gør arbejdet færdigt hos topholdet i 1. division.

Borgmesteren i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek (V), kommer på Facebook med en noget usædvanlig besked til cheftræneren for Viborg FF, Jacob Neestrup.

- Jeg håber du bliver i Viborg, Jacob, lyder den direkte opfordring fra kommunens førstemand til fodboldklubbens cheftræner.

Anledningen er, at der i fodboldmiljøet går vedvarende rygter om, at Jacob Neestrup er på vej tilbage til FC København for at blive assistent for klubbens nyudnævnte cheftræner, Jess Thorup.

- Jeg synes, du skal gøre arbejdet færdigt og få den fortjente goodwill. Fordi jeg holder med Viborg og fordi jeg tror, det vil være en fantastisk platform for dig, hvis I lykkes med forehavendet. Du har tid nok til at komme videre og med en oprykning på CV`et er de fleste døre åbne, skriver Ulrik Wilbek.

Fik ros af Ståle

Viborg har under Jacob Neestrups ledelse fået en fantastisk start på den nye sæson i 1. division.  Efter 10 kampe ligger VFF på førstepladsen med fem point ned til Silkeborg IF på andenpladsen.

- Er det ikke sjovere at være chef for et hold, der kan rykke op end at være assistent for FCK, spørger Ulrik Wilbek, der dog også ønsker både Neestrup og Viborg FF held og lykke, uanset hvad det ender med.

Viborgs sportchef Jesper Fredberg har ikke mange kommentarer til rygterne om Neestrup til FCK. 

- Jacob er ansat i Viborg FF, og det er det, vi forholder os til, siger Fredberg til TV MIDTVEST. Han ønsker ikke at svare på, om VFF har fået en forespørgsel fra FCK.

Den nu 32-årige Jacob Neestrup kom til Viborg i sommeren 2019 fra netop FCK, hvor han var assistenttræner for Ståle Solbakken, der har beskrevet Neestrup som et stort trænertalent.

Viborg FFs cheftræner, Jacob Neestrup.
Viborg FFs cheftræner, Jacob Neestrup.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.