Wilbek: Håndboldfestival skal være intim og eksklusiv

Maksimalt 300 hold og en fortsat ambition om at være verdens friendliest håndboldfestival. Sådan ser fremtiden ud for Generation Handball i Viborg.

I fem år har håndbolden og venskab stået i højsædet ved Generation Handball.

2018 blev ingen undtagelse, skriver folkene bag eventen i en pressemeddelelse.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek er ikke i tvivl om stævnets store force.

quoteJeg tror på, at vi i fremtiden vil se en konkurrence om at få lov til at komme med.

Jens Steffensen, direktør for Generation Handball

- Styrkerne ved Generation Handball er, at det er intimt med en fantastisk venlig atmosfære, og så ligger alting tæt på. Man kan gå ned i byen, og det, tror jeg, er vigtigt for deltagerne. Derfor sætter vi et maksimalt deltagerantal på 300 hold, siger Ulrik Wilbek til Generation Handballs egen Facebook-baserede tv-station.

Med 185 deltagende ungdomshold og 23 seniorhold i 2018 er håndboldfesten allerede to tredjedele i mål.

- Jeg tror på, at vi i fremtiden vil se en konkurrence om at få lov til at komme med. Allerede nu har 10 klubber fra Danmark, England, Frankrig og Norge meldt hold til næste års Generation Handball, siger Jens Steffensen, der er direktør for Generation Handball.

Den bedste festival indtil videre

Jens Steffensen ser tilbage på dette års festival med stor tilfredshed.

Ikke bare var vejret fantastisk og deltagerantallet rekordstort – den store håndboldturnering kørte gnidningsfrit, og tilbagemeldingerne fra deltagerne er meget positive.

- Jeg synes, at vi har haft den bedste Generation Handball indtil videre, og jeg har en stor tiltro til, at næste år bliver endnu større og endnu bedre. Succes har det med at vokse, siger Jens Steffensen. 

Der forventes flere hold næste år til stævnet.
Der forventes flere hold næste år til stævnet.
Foto: Generation Handball

Han sender samtidigt en stor tak af sted til de cirka 300 frivillige, der har fået hele håndboldfestivalen til at fungere. Hvad enten det er tidtagning, information, oprydning, spisning eller vagter på indkvarteringsstederne, så har de alle hver især bidraget til, at deltagerne fra 20 nationer har fået en oplevelse ud over det sædvanlige.

Flere hold næste år

Viborgs borgmester er sikker på, at Generation Handball går en stærk fremtid i møde. 

- De første par år var vi lidt usikre på, om Generation Handball kunne fortsætte. Den tvivl eksisterer absolut ikke længere. Vi har nu fået et stabilt deltagergrundlag, og jeg er sikker på, at vi får endnu flere hold næste år, slutter Ulrik Wilbek.

Se tv om den store håndboldfestival med deltagere fra hele verden i Viborg.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.