Wilbek forventer op mod 200 arbejdspladser i cannabis-produktion

De internationale investorer har lavet et samarbejde med en lokal virksomhed om produktion af medicinsk cannabis i Møldrup.

Der skal i første omgang ansættes omkring 50 medarbejdere, når en international producent af medicinsk cannabis slår sig ned i Møldrup i Viborg Kommune - men det kan på sigt udvikle sig til en endnu større arbejdsplads.

- Vi håber, at der med tiden kan komme 150 eller 200 ansatte. Jeg tror, at der er en god chance for, at det her kan blive en meget stor og spændende virksomhed, som bliver et hovedcenter for medicinsk cannabis, siger Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) til TV MIDTVEST.

Viborg Stift Folkeblad skriver, at det er to børsnoterede virksomheder fra Canada og Israel, der står bag den store investering på op mod 200 millioner kroner.

Firmaerne satser på med udgangspunkt i Møldrup at blive leverandør til hele verden, og Ulrik Wilbek bekræfter over for TV MIDTVEST, at der både skal ansættes folk til produktion, forskning og administration, og at virksomheden får en dansk ledelse.

Lokal samarbejdspartner

TV MIDTVEST erfarer, at de udenlandske virksomheder har etableret et samarbejde med en lokal virksomhed, der igennem længere tid har arbejdet på at komme ind på det lukrative marked for medicinsk cannabis.

Den lokale virksomhedsejer ønsker endnu ikke at få sit navn frem, men han fortæller, at produktionen skal foregå i store drivhuse, der dækker et areal på 40.000 kvadratmeter.

Ulrik Wilbek glæder sig over, at det er lykkedes at få aftalen i hus, og at det er med til at skabe udvikling i den nordlige del af kommunen.

- Det er også rigtig dejligt for Møldrup, der jo har mistet Scan Flavour, at der kommer nye arbejdspladser til, siger han,

Wilbek fortæller, at han siden januar har arbejdet på at få aftalen på plads.

- Jeg har holdt en tæt kontakt med virksomhederne og sammen med forvaltningen i Viborg Kommune forsøgt at finde ud af, hvordan vi kunne servicere de her entreprenører, så de ville bosætte sig i Viborg Kommune i stedet for et andet sted, siger borgmesteren.

Han regner med, at der kan tages første spadestik til den nye cannabis-fabrik i løbet af 2019.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.